Ultima actualizare: azi, 16:22
Locale

Festivalul Muzicii de Stradă pune la bătaie 2000 de euro pentru muzicieni. Liber la înscrieri!

Festivalul Muzicii de Strada 2015

Festivalul Muzicii de Strada 2015

Muzicieni de oriunde din lume sunt așteptați la înscrierea în Festivalul Muzicii de Stradă. Premiul pus la bătaie este de 2000 de euro.

Festivalul Muzicii de Stradă continuă succesul primei ediții, când vom umple din nou spațiile publice și străzile sătmărene cu muzică live! Despre prima ediţie cifrele spun mai multe: în cele 3 zile ale evenimentului, 29 de formații, muzicieni din șapte orașe, au susținut 101 concerte live pe cinci scene pentru mai mult de 5000 de  vizitatori! Despre atmosfera primei ediţii ne relatează mult mai bine montajul aftermovie pe acest link

Ce noutăţi aduce Festivalul Muzicii de Stradă în 2015?  

Pe baza experienței din 2014, ediția a 2-a o vom realiza la un nivel mai ridicat!  Am chestionat 300 de vizitatori și invitați despre punctele forte și slabe al ediției din 2014. Din aceste feedback-uri şi cu idei noi am construit profilul evenimentului din acest an, iar din şirul noutăţilor vă relatăm următoarele:

+ AM ALES DATA PERFECTĂ

Între 3-5 iulie, după sesiunea de examene universitare, după examenele de bacalaureat dar înaintea publicării rezultatelor, va fi cea mai bună ofertă de a petrece un weekend excepţional la Satu Mare.  Data nu se suprapune cu nici un alt eveniment sau festival din regiune, iar în caz de condiții meteo nefavorabile, se pregătește plan B.

editia2014_01

+ ACELAȘI CONCEPT DE MUZICĂ ÎN AER LIBER, CU ÎMBUNĂTĂȚIRI MAJORE ÎN PROGRAM

Dorim să aducem în Satu Mare atmosfera deosebită a orașelor europene, unde muzica de stradă este parte integrantă a culturii cotidiene.  În acest an vom ”anima” Pasajul Coposu, Piața Libertății și parcul din jurul Turnului Pompierilor, dar pregătim și câteva elemente-surpriză!

editia2014_02

+ PREMIUL CEL MARE DE 2.000 DE  EURO GARANTEAZĂ O COMPETIȚIE DE NIVEL ÎNALT

Dorim să atragem muzicieni de stradă din întreaga Europa, să aducem stiluri muzicale nemaivăzute pe străzile sătmărene: world music, ethno/jazz, muzicieni și instrumente deosebite.  Similar cu anul trecut, 30 de concurenți vor lupta pentru premiul cel mare de 2.000 de euro, valoare totală a premiilor oferite depășesc 4.000 de euro.

editia2014_03

+ CONTINUĂM IDEEA FESTIVALULUI INDEPENDENT, FĂRĂ FINANȚARE DIN BANI PUBLICI

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală pentru Tinerii din Satu Mare şi Netmusic Group, în parteneriat cu autorităţile locale, însă  fără a beneficia de finanțare din bani publici.

Cel mai important anunț acum este deschiderea perioadei de înregistrare a muzicienilor. Pe site-ul evenimentului www.muzicadestrada.ro , formațiile și trupele care vor să participe se pot înscrie și pot afla condițiile de participare la festival. Aşteptăm stilurile rock, blues, jazz, pop, world music, clasic, cu piese proprii sau cover, cu orice stil muzical ce se pretează pentru stradă și va încânta publicul sătmărean.

bigprizeAD1

Din motive financiare şi logistice nu vom putea accepta mai mult de 30 de concurenți, un juriu de specialitate va întocmi lista finală care va fi publicată în 22 iunie. Muzicienii acceptați vor fi confirmați și anunțați pe parcursul selecției, iar pe pagina de facebook a evenimentului vom publica noutăţile despre cel mai incitant festival al anului 2015.

Despre campania #visitsatumare, despre atracţiile aduse ca premieră în oraş, vă vom relata în următorul comunicat de presă … până atunci aşteptăm înscrierea muzicienilor în concurs, ca să umplem din nou oraşul cu muzică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.