Ultima actualizare: azi, 15:02

Sport

Olimpia, egal chinuit cu Metalul Reşita. A debutat Paul Mihai

Salageanu a fost mereu flancat de 2-3 jucatori ai Metalului

Salageanu a fost mereu flancat de 2-3 jucatori ai Metalului

În etapa a 7-a a playoff-ului, Olimpia Satu Mare a întâlnit ocupanta locului 3 a campionatului, Metalul Reşita. Un meci care s-a jucat pentru orgoliu şi pentru că mai sunt etape de disputat, deoarece ACS Poli Timişoara este deja promovată. Antrenorul reşiţenilor, Daniel Opriţa, a declarat în trecut că scopul echipei este să termine campionatul pe locul 2, iar Olimpia şi-a propus să formeze echipa pentru campionatul viitor. Am avut parte de două reprize total diferite: prima dominată de oaspeţi, iar a doua de Olimpia.

Jucătorii Metalului au venit la Satu Mare cu scopul clar de a câştiga partida, iar până s-au trezit băieţii de la Olimpia că meciul a început, deja era 1-0. În minutul 3, Aniţoiu a deschis scorul cu un şut de la aproximativ 20 de metri, la colţul lung, peste mănuşile lui Şuta. Ne-am fi aşteptat la o paradă bună de la un portar cu aşa multă experienţă, dar adevărul este că vinovat principal la primul gol este doar Şuta. Reşiţenii se mută cu întreg efectivul în jumătatea noastră şi se lansează în valuri spre poarta noastră, dar defensiva rezistă. Avem şi puţin noroc în minutul 30, când arbitrul oferă foarte uşor un penalty la faultul lui Robert Cristian asupra lui Mărkuş. Dar Sălăgeanu trage pe centrul porţii de la 11 metri, iar portarul Ciucă reuşeşte să respingă cu piciorul. Cu moralul zdruncinat, “galben-albaştrii” se lasă din nou dominaţi de jucătorii Metalului, iar aceştia sunt aproape de desprinderea de scor în minutul 40 când şutul lui Manole se lipeşte de transversală.

Repriza secundă debutează cu câte o modificare în ambele tabere: la reşiţeni intră Szijj şi iese gafeurul Robert Cristian, iar la noi intră Cădar în locul unui Faur inexistent în prima repriză. Olimpia dă semne de revenire, iar antrenorul Olimpiei riscă şi îl introduce pe debutantul Paul Mihai în locul lui Selagea şi pe Lukacs în locul lui Romario Rus. După schimbări, jocul Olimpiei se schimbă total. Elevii lui Tiberiu Csik atacă în valuri, cu Sălăgeanu în rolul de playmaker. Vechea problemă a lucidităţii în faţa porţii se face simţită din nou şi pe lângă Adrian Mărkuş, care ratează din toate poziţiile posibile, se înscriu la secţiunea ocazii irosite şi Villand, Onicaş, Sălăgeanu, Muntean, Cădar şi Lukacs. Până la urmă, mingea tot intră în poartă, abia în minutul 81, când Onicaş loveşte cu capul mingea venită din centrarea lui Sălăgeanu, iar aceasta se opreşte în plasa porţii lui Ciucă. Imediat după gol se înfiripă un meleu între jucătorii Olimpiei şi portarul Ciucă, semn că nervii ambelor tabere sunt întinşi la maxim. Nimeni nu vrea să piardă, dar nimeni nu pare în stare să câştige. Lucrurile degenerează când Ionuţ Popescu, de la reşiţeni, face un fault mult peste limita regulamentului la Dumitru Muntean, iar arbitrul Florin Andrei îi arată al doilea galben şi, implicit, cartonaşul roşu. Rămaşi în zece, jucătorii Metalului renunţă la pretenţiile ofensive şi se mulţumesc cu egalul. În ultimul minut de joc, Robert Villand era cât pe ce să aducă victoria Olimpiei, la o cursă de driblinguri impresionantă în careul advers, dar şutul lui plasat trece milimetric pe lângă bara din dreapta.

La finalul partidei, ambii antrenori s-au declarat mulţumiţi de rezultat. Consemnă la Olimpia un plus de entuziasm pentru debutul promiţător al tânărului fundaş dreapta  Paul Cristian, care s-a achitat exemplar de sarcini şi pentru modul extraordinar cum juniorii “galben-albaştrii” au schimbat faţa partidei. Constatăm cu regret că jucători mai experimentaţi abia pot să ducă o repriză întreagă pe teren, nu mai vorbim despre a schimba soarta unei partide. Este incredibil Mărkuş să le ceară colegilor să nu îi mai distribuie mingi de urmărire deoarece nu mai poate alerga. Asta mai ales în minutul 33 al partidei!

Este bine că Olimpia poate profita de aceste meciuri pentru a experimenta formule de joc noi, deoarece poate vom avea şansa pe viitor să vedem mai mulţi juniori în garnitura de start. „Greșeala din prima repriză îmi aparține în totalitate mie. Şi mi-o asum. Asta pentru că am încercat o formulă nouă de joc. Din păcate, de data asta nu mi-a ieșit. Sigur, îmi pare rău că nu am câştigat, dar meritul băieţilor este pentru ce au făcut în repriza a doua şi pentru cum au întors partida”, a declarat la final, antrenorul Tibi Csik.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.