Ultima actualizare: ieri, 22:49
DRM
Locale

Parlamentarii UDMR au adus 45 de amendamente Codului Fiscal

Pataki, Erdei, KereskenyiParlamentarii UDMR din Satu Mare, senatorul Pataki Csaba și deputații Erdei D. Istvan și Kereskenyi Gabor, au susținut astăzi o conferință de presă în care și-au prezentat amendamentele aduse Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală, care parțial au fost aprobate în Senat.

Deputatul UDMR Erdei D. Istvan a declarat că grupul UDMR încearcă să facă un Cod Fiscal predictibil cu măsuri fiscale neutre, neutre față de tipul capitalului și față de proprietari iar fiscalitatea să fie identică pentru toată lumea și bineînțeles obligatorie pentru toți cetățenii țării.

Prin urmare amendamentele propuse de UDMR sunt în număr de 45, deputatul Erdei precizând că nu toate au șanse de reușită, menționând că ”măcar ne exprimăm dorința noastră, cum am vrea să arate Codul Fiscal”.

Dintre amendamentele prezentate de către parlamentarii sătmăreni UDMR, menționăm:

– aplicarea cotei reduse la TVA pentru serviciile publice ( apă, gaz, electricitate)

– scutirea de impozit a pensiunilor aflate în zonă montană

– scutirea de impozitul pe profit timp de 5 ani a firmelor de invenții și inovații.

– devansarea termenului de reducere a impozitului de la 16 % la 14% în anul 2016.

– scutirea accizelor la producătorii de pălincă

La rândul său, senatorul Pataki Csaba a ținut să precizeze că dorește scutirea de impozit a medicilor din România,  așa cum de 11 ani informaticienii sunt scutiți de impozit, singurul sector competitiv de altfel din România în care nu există probleme. În prezent sunt 110.000 informaticieni în România scutiți de taxe, iar medicii sunt 40.000. Senatorul consideră că ”scutirea de taxe și impozite a medicilor nu este o gaură la buget, și astfel se va putea opri exodul acestora în alte țări”.

6 comentarii

 1. Fuctionar public Răspunde

  Asi avea o rugaminte la urmatori domni, senatorii Pataki Csaba și deputații Erdei D. Istvan și Kereskenyi Gabor , sa o intrebe pe colega lor de partid Elisabeta Bekessy, cu ce bani isi renoveaza casa !
  Din plicurile verzi de la SC FLORISAL SA cumva!!!!!!

  • Norick Răspunde

   Semnul intrebarii arata asa : ? , nicidecum:! 😛

   • Fuctionar public Răspunde

    Sa o intrebe pe colega lor de partid Elisabeta Bekessy, cu ce bani isi renoveaza casa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Norick Răspunde

     😀

     • Fuctionar public

      Raspunsul se lasa asteptat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • Norick

      Asa se pare ,ca e cazul sa-ti schimbi tastatura. Un buton ramane blocat cateodata… 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Teatrul de Nord: „Yom Kippur” revine pe scena Casei de Cultură

Spectacolul „Yom Kippur” revine pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, miercuri, 20 mai, de la ora 19:00, spectacol în...

Închide