Ultima actualizare: ieri, 22:31
DRM
Locale

Peste 25.000 pachete de țigări și 4.120 fire de ţigarete, confiscate în luna aprilie

tigari contrabandaÎn urma acțiunilor de control derulate în luna aprilie 2015, au fost confiscate 25.115 pachete de țigări și 4.120  fire de ţigarete din activități de contrabandă.

Potrivit datelor centralizate a acţiunilor şi a rezultatelor obținute în cadrul Planului judeţean de contracarare a contrabandei cu ţigări și a evaziunii fiscale, în aprilie 2015 lucrătorii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, cei ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ai Birourilor Vamale şi ai Sectoarelor Poliţiei de Frontieră au întreprins 96 de  acţiuni. Ca urmare a acestor acţiuni au fost reținute în vederea confiscării bunuri în valoare de 195.780 lei. Dintre acestea 25.115 pachete de ţigări, 1 kg de tutun şi 4.120  fire de ţigarete abandonate. În urma acestor acţiuni au fost aplicate 8 contravenţii cu o valoare de 26.500 lei. Prejudiciul creat statului român este de 195.830 lei.

Menţionăm că în baza ordinului prefectului nr.343/2012 este constituit Grupul de lucru pentru contracararea contrabandei cu țigări pe raza județului Satu Mare. Din grupul de lucru condus de prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram fac parte toate instituțiile cu atribuții în acest domeniu, care au întocmit Planul de acțiune și modelul de raportare săptămânal al acțiunilor întreprinse. Pe baza acestor rapoarte săptămânale este întocmit un Centralizator lunar al rezultatelor obținute care este prezentat prefectului județului. Analiza acestor rezultate, obstacolele întâmpinate și propunerile de măsuri sunt discutate apoi în ședințele Grupului de lucru care au loc trimestrial.

Prefectul dr. Eugeniu Avram cere instuţiilor abilitate, vigilenţă, profesionalism şi implicare totală în vederea diminuării acestui fenomen.

Sursa: Prefectura Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Campionul național la judo, Lucian Preda, a decedat

Doliu în sportul sătmărean. Fostul campion la judo, Lucian Preda, a decedat aseară, la vârsta 42 de ani, în urma...

Închide