Ultima actualizare: azi, 10:25
DRM
Locale

Poliţistul Adrian Bota despre arestarea sa: E o înscenare, o mizerie profundă!

adrian botaPoliţistul Adrian Bota, arestat pentru mai multe infracţiuni de corupţie, a postat pe pagina sa de facebook un mesaj în care susţine că tot ce i-a petrecut este o făcătură, o înscenare. După ce a fost ţinut câteva zile în arestul Inspectoratului de Poliţie Bihor, poliţistul Adrian Bota a fost plasat în arest la domiciliu.

“Sunt siderat de aceasta facatura creata ca in arhi mediatizata cauza privind pe comisarul Berbeceanu.E o inscenare,o mizerie profunda de a ma incrimina mincinos, voi demasca aceste scenarii intregi, acuzatiile sunt minicuni la indigo care vor cadea rand pe rand.
Dar trauma, depresia si lacrimile provocate familiei mele la arest in mod gratuit si sa franga destinul fiicei mele la o varsta importanta in formarea unui adolescent mi se pare o nedreptate sfasietoare, iar aceasta mizerie profunda creata de niste abjecti le vor plati raspunzand penal pentru scenariul creat,si pentru a nu considera ca influentez bunul mers al justitiei mai fac doar o singura precizare, nu cred ca in numele luptei anticoruptie ne putem permite “pierderi colaterale”,vieti distruse, destine frante,familii destramate,copii abandonati de parinti pe drumuri SI TOATE ACESTEA IN FAZA DE URMARIRE PENALA CAND PRIMEAZA PREZUMTIA DE NEVINOVATIE SI STRIGATOR INTR-O CAUZA INSCENATA DE INDIVIZI CUNOSCUTI CU INDELETNICIRILE LOR MIZERE.
Nu am sa imi pierd onestitatea, demnitatea si onoarea nici de-ar fi sa crap!”, a scris Adrian Bota.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale a inculpatului Adrian Bota, ofițer de poliție în cadrul IPJ Satu Mare, cu gradul profesional de comisar de poliție, la data faptelor angajat la Serviciul Cercetări Penale al I.P.J. Satu Mare, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de:  luare de mită, trafic de influență şi două infracțiuni de spălare de bani. 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: 
Inculpatul Bota Adrian, ofițer de poliție în cadrul I.P.J.Satu Mare-Serviciul Cercetări Penale la data comiterii faptelor, în perioada 2006-2008, a pretins și primit de la un denunțător bani și bunuri totatizând 180.000 euro, constând în:
– suma de 24.000 de euro, 
– două terenuri în valoare de 150.000 euro la acea dată 
– alte bunuri mobile (obiecte de mobilier, plata contravalorii unor obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte etc.) 
În schimbul primirii foloaselor menționate, inculpatul Adrian Bota a promis că: 
– își va încălca atribuțiile de serviciu cu ocazia instrumentării unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu-Mare, dosar ce îi fusese repartizat, în sensul că va audia mai multe persoane în sensul dorit de denunțător, urmând ca acele declarații să fie folosite de acesta în vederea admiterii unei cereri de revizuire aflate pe rolul Tribunalului Satu Mare și a pronunțării unei hotărâri de achitare
– va interveni direct pe lângă judecătorul de la Tribunalul Satu-Mare la care fusese repartizată inițial cererea de revizuire, respectiv indirect pe lângă un judecător din cadrul Curții de Apel Oradea, prin intermediul unui polițist, pentru ca aceștia să admită în fond cererea de revizuire și să pronunțe hotărâri de achitare a denunțătorului.
De asemenea, inculpatul Bota Adrian i-a solicitat denunțătorului ca, în schimbul contraprestațiilor mai sus menționate, să-i transfere dreptul de proprietate asupra a două terenuri situate pe raza mun.Satu Mare (teren deținut în drept și în fapt de denunțător), respectiv pe raza comunei Viile Satu Mare (teren deținut în fapt de denunțător), iar pentru a disimula identitatea reală a beneficiarului celor două terenuri primite ca titlu de mită, respectiv cu titlu de trafic de influență, i-a dispus denunțătorului să încheie două contracte de vânzare cumpărare a acelor bunuri în care, drept cumpărători, să figureze persoane aflate în cercul relațional al ofițerului de poliție, fără ca aceștia din urmă să achite vreodată prețul acelor terenuri.
Inculpatului Adrian Bota i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 23 aprilie 2015, Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție Satu Mare și a Serviciului de Informații și Protecție Internă Satu Mare.

 

11 comentarii

 1. DNA-ul Răspunde

  Saracu de tine , mi mila de tine sincer….cand ai luat zeci de mi de euro fara munca, efort si seriozitate nu te-ai gandit la destinul fiicei si familiei tale sa nu devina un golan sau vagabond ca tine. Din salarul de ofiter ai zeci de hectare + case, cabinete medicale ce ai dobandit de la fostul vagabond nr 1 al judetului Stefan Sabo???

 2. Picabu Răspunde

  Pe vagabonzii de govor, silaghi, stef cand ii arestati?!?! Ca au facut o gramada de delicte!!!

  • Cabum Răspunde

   DNA-ul de SM n-are ochi ptr. politicieni…Astept cu interes dosarele de coruptie a dr. Scoica cit si denuntarea fraudelor financiare de la sc scoica. ANAF , DNA unde sinteti? Ce asteptati? V-au murit laudatorii? V-a intrat scoica in ochi?

 3. vandame Răspunde

  Mai mediatizati mult excrocheriile acestui infractor de drept comun.Se victimizeaza fara nici un bun simt. De unde a adunat averi de sute de mii de euro. Din salarul de politist corupt si cel al nevestei albitoare de dinti ?
  Nu credem ca DNA ar iar fi inscenat ceva fara probe clare in rechizitoriu.
  Trebuia sa te gandesti Bota infractorule atunci cand ai luat mita ca vei plati .

 4. picanu Răspunde

  Da, trebuie arestați! Că dacă vor candida, poporul tot pe ei îi votează! Așa ca trebuie eliminați altfel! Ca pe vremea lui Stalin! Frumoasă democrație, n-am ce zice!l

 5. gavrila ursu Răspunde

  Da bataia ceai incasat la discoteca din Constanta tot facatura e?

 6. Piticu Răspunde

  Bota rahat cu ochi , atâția ani de pușcărie sa iei tu și acoliții tai , câte persoane ai nenorocit . Gunoiule mai ai tupeu sa apari în presa . Când ai luat spaga nu te-ai gândit la familie , la consecințe . Speram sa primești ce meriți .

 7. Razvan Răspunde

  La beci cu tine, bai corupt ordinar !

 8. Cambio Răspunde

  In curand vor pica: govor, silaghi, stef! Stati sa vedeti!

 9. condor Răspunde

  I-auzi? Le-ai si fabricat dosarele, de ești așa de sigur?

 10. legea Răspunde

  Acest om de nimic e doar o rotita mica al sistemului corupt din care face parte .
  Cei care l-au ajutat ar trebui sa ajunga pe mana justitiei . Dar mai trebuie sa treaca vreo 20 de ani pana legea va fi lege pentru toata lumea .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Castelul Károlyi din Carei, cel mai vizitat obiectiv turistic din judeţ

Castelul Karolyi din Carei este de departe cel mai vizitat obiectiv turistic al județului Satu Mare. O restaurare făcută la cele...

Închide