Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

Prefectul Eugeniu Avram a prezentat bilanțul activităților în cei 3 ani de mandat

Prefectul Eugeniu Avram, prezentare bilant (106)Prefectul Eugeniu Avram a prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă bilanțul de activitate în cei trei ani de mandat. Colegii l-au luat prin surprindere și i-au pregătit surprize prefectului.

În cei trei ani de mandat, prefectul a vegheat asupra asigurării aplicării şi respectării Constituţiei, a legilor şi a ordinii publice în judeţul Satu Mare, la menţinerea climatului de pace socială cu instituţiile şi societatea civilă, precum și a prevenirii situaţiilor de urgenţă şi gestionarea acestora în calitate de preşedinte al Comitetului județean pentru situații de urgenţă.

De asemenea, și-a pus amprenta asupra apărarării  drepturilor şi a siguranţei cetăţenilor, a sprijinului pentru dezvoltarea teritorială a judeţului și a furnizării serviciilor publice comunitare şi de apostilă la standarde europene.

Prin urmare, în acest interval au fost verificate 64.921 acte administrative din care 55.950 dispoziţii ale primarilor şi 8.971 hotărâri ale consiliilor locale şi ale Consiliului Judeţean Satu Mare. S-a reușit finalizarea activităţii de inventariere a terenurilor în cel mai scurt timp, județul Satu Mare ocupând locul 1 pe țară, iar ca urmare a acestui fapt, din luna septembrie 2014 a încetat suspendarea impusă de art. 7 al Legii nr. 165/2013 şi s-a reluat activitatea de validare şi emitere a titlurilor de proprietate.

Au fost adoptate un număr de 397 de hotărâri prin care s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru terenuri agricole şi forestiere întocmindu-se un număr de 2136  titluri de proprietate, pentru o suprafaţă de 2966 ha teren agricol şi 1606 ha teren forestier.

În anul 2014, Instituția Prefectului a coordonat implementarea Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, finanțat de UE prin Ministerul Fondurilor Europene,  beneficiind de  alimente aproape 60.000 de persoane din întreg județul Satu Mare, fiind distribuite 117.601 pachete cu alimente.

Prefectul Eugeniu Avram, preocupat de  problemele cetățenilor sătmăreni a organizat și participat la un număr de 132 de sesiuni de audiențe precum și la peste 30 de audiențe  în teritoriu.

La finalul prezentării bilanțului, prefectul a avut parte de surprize, pregătite de către colegii din cadrul Prefecturii. Prima surpriză a fost un scurt filmuleț cu momente surprinse la evenimentele la care a participat, apoi a primit o diplomă de excelență și un cadou constând într-un pix gravat cu numele prefectului.

Și cum orice aniversare trebuie marcată cu un simbol dulce, prefectul a primit și un tort din partea colegilor, decorat cu sigla Guvernului României. Atât colegii cât și conducerea Consiliului Județean l-au felicitat pe prefect primind totodată urări de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.