Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Proiectil găsit într-o curte la Roșiori

proiectilÎn cursul acestei zile, în jurul orei 11:10, specialiştii pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare s-au deplasat în localitatea Roşiori, unde în urma executării lucrărilor de amenajare a curţii interioare, un cetăţean a găsit un proiectil explozibil de calibru 37 mm, misiunea fiind anunţată prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 la dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J.

Elementul de muniţie neexplodat a fost ridicat şi transportat în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii.

Având în vedere pericolul la care se expun cetăţenii în momentul descoperirii elementelor de muniţie neexplodate, reamintim că acestea nu trebuie atinse, ridicate ori transportate în alte locuri, deoarece, în ciuda gradului avansat de deteriorare pot fi încă active. De asemenea, este interzisă introducerea muniţiilor în foc, topirea elementelor metalice sau folosirea muniţiilor pentru improvizarea diverselor unelte. Orice situaţie de acest gen trebuie anunţată la numărul de apel unic pentru situaţii de urgenţă 112.

Sursa: ISU Someș Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.