Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Ziua Europei marcată de tinerii liberali sătmăreni, cu torțe și lampioane

TNL Satu Mare (16)Tinerii liberali sătmăreni au urat tuturor celor care se consideră europeni și care se îndreaptă spre valorile europene, un călduros La mulți ani!

TNL Satu Mare a serbat ziua de 9 Mai într-un mod inedit, încă din seara zilei de 8 mai. Peste 130 de membri ai organizației TNL, dar și simpli cetățeni care s-au alăturat, au mărșăluit prin centrul municipiului Satu Mare cu torțe aprinse în mână. Acestea a simbolizat flacăra democrației care trebuie păstrată aprinsă în fiecare stat european și în fiecare cetățean, speranța și lupta pentru un trai identic cu al tinerilor din Europa.

În fața acestora, simbolizând puterea și vitejia tinerilor, curajul și libertatea lor, au defilat doi călăreți. S-a făcut o tură în jurul parcului din centrul municipiului după care mulțimea s-a oprit pe platoul din fața statuii lui Vasile Lucaciu, unul din oamenii care prin activitatea sa adus România mai aproape de valorile europene.

Tinerii, în grupe de câte patru, sau așezat în forma stelelor de pe drapelul Uniunii Europene, 12 la număr, iar alții doi au îmbrăcat costume populare pentru a sublinia multiculturalismul pe care pro europenii îl susțin. Numărul participanților a continuat să crească pe parcursul evenimentului, fiind tot mai mulți cei care au ales să celebreze alături de TNL acest moment. Au fost lansate 28 de lampioane, în semn de respect pentru fiecare stat al Uniunii Europene, întregul eveniment fiind o dovadă de respect și bună comuniune cu toate națiunile. Întregul eveniment a fost prezentat de actorul Vasile Blaga, nu mai întâi de a se intona imnurile României și al Uniunii Europene.

Partidul Național Liberal a fost mereu și va rămâne un partid pro european, pro democrație, pro libertate. Partidul Național Liberal va respecta mereu valorile europene, instituțiile europene și pe fiecare cetățean ca parte a marii familii europene din care facem cu toții parte.

În aceste momente trebuie să subliniem importanța Județului Satu Mare, care datorită poziției, este poarta spre occident, având și o serie de particularități culturale, sociale și economice. Mulți dintre tinerii noștri, care înțelegând unitatea amintită mai înainte, acum sunt plecați în alte țări europene dar se vor întoarce cu experiență și cunoștință dobândită de la frații noștri din Uniunea Europeană. Este momentul ca fiecare dintre noi să ne schimbăm atitudinea şi mentalitatea şi să înţelegem rolul nostru în noul context. La mulţi ani, Europa!”, a declarat Victor Cernea, copreședinte TNL Satu Mare.

”Ziua de 9 mai este întotdeauna un moment de bilanț. În 2015, valori considerate până nu demult puse sub semnul întrebării în Europa, precum pacea, stabilitatea și prosperitatea, acum sunt sigure. Mai mult ca oricând, Europa este relevantă pentru viața fiecărui cetățean. Plecând de la experiența bazată pe diversitatea ei, Uniunea Europeană trebuie să găsească unitatea care să-i permită să răspundă, responsabil și credibil, provocărilor cu care se confruntă.

Putem fi vecini cu partenerii noștri din Europa sau putem fi frați cu prietenii noștri din Uniunea Europeană. Noi știm că Europa nu va fi construită dintr-odată sau ca urmare a unui plan unic, ci prin realizări”, a afirmat Adrian Cozma, copreședinte TNL Satu Mare.

4 comentarii

  1. I.C. Bratianu Răspunde

    sa intelegem ca au descopeit focul? Si liberalii unde-s? doar pedisti?

    • Florin GAL Răspunde

      Actiunea nu-i rea deloc! Din contră!!!
      Iar la întrebarea unde-s liberalii… Iti răspund eu… LA ORGANIZAȚIILE DE BAZA (seniori)!!!
      PD-isti, PDL-isti s-au prosternat s-au vândut pe povesti spuse de Blaga si Vass… Ăstia sunt politicienii (NU TOȚI) din ziua de azi!!! Au mirosul FIN si merg dupa ciolan…

  2. Florin GAL Răspunde

    Mă amuza prezenta lui cozma… Tot e numai zâmbet… Se simte bine unde este FUM… El e cu FUMURILE…

  3. Cristina Răspunde

    Uite-l si pe GAL Florin, ce avem noi aicea? încă ești liber?http://portal.just.ro/35/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=3500000000011757&id_inst=35

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.