Ultima actualizare: ieri, 21:00
Locale

Au fost semnate acordurile de înfrăţire cu judeţele vecine din Ungaria şi Ucraina

infratire SM-HU-UK (15)În Palatul Administrativ a avut loc astăzi semnarea acordurilor de înfrăţire dintre judeţul Satu Mare şi judeţul Szabolcs Szatmar Bereg din Ungaria, dar şi cu raioanele Hust şi Vinogradov din Ucraina.

Din partea judeţului Satu Mare protocoalele au fost semnate de către preşedintele Adrian Ştef iar din partea Consiliului Judeţean Szabolcs Szatmar Bereg de către vicepreşedintele Istvan Szabo. Raionul din Hust a fost condus de către preşedintele Oleksandr Lypchey iar cel din Vinogradov de către Lyubimov Oleg.

În cuvântul său, Adrian Ştef, a arătat că relaţia cu judeţul vecin din Ungaria este una foarte bună de ani de zile, dovadă fiind proiectele transfrontaliere implementate. 

Referitor la relaţia cu raioanele din Ucraina, Ştef a precizat că se doreşte sprijinirea vecinilor încercaţi greu de război în vederea aderării la Uniunea Europeană. De altfel, şi preşedinţii celor două raioane au cerut sprijin pentru aderarea la Uniunea Europeană, arătând că poporul ucrainean plăteşte greu în faţa ruşilor, cu morţi în maidan, pentru această dorinţă de a deveni o ţară europeană.

 

Un comentariu

  1. satmarean Răspunde

    Da a incurcat idiotu de Stef drapelu Ungariei cu cel al Bulgariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Accident într-un service auto. Un angajat prins între un autobuz și microbuz

La data de , ora 16.40 poliţiştii sătmăreni au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, despre faptul că...

Închide