Ultima actualizare: ieri, 20:48
Locale

Concert caritabil pentru un copil de trei ani. Hudak Tanko Hanna are nevoie de un implant cochlear

concert caritabil hudak hannaÎn 10 iunie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură G. M. Zamfirescu, va avea loc un concert caritabil pentru o fetiță în vârstă de 3 ani care are nevoie urgent de un implant cochlear. 13 artiști sătmăreni vor susține un spectacol pentru a ajuta familia micuței Hudak Tanko Hanna.

Royal Team Zenekar, Cserey Csaba, Loga Dance School, Balasko Balazs, Black River Blues Band, Morar Loredana, Gheorghiu Roxana, Ansamblul Folcloric Ceatăra din Carei,  Uccse Zenekar, Reman Dorottya Sara, Kecz Timea, Ary David, Vlad Doroș, vor susține acest spectacol ”Sunetul te înconjoară” pentru a strânge o parte din suma necesară familiei pentru implantul cochlear micuței de doar trei ani, Hanna.

Hudák Hanna s-a născut la data de 17 februarie 2012 ca un copil sănătos. Ea s-a dezvoltat bine, a fost un copil fericit si bine dispus, spre marea bucurie a întregii familii. Spre vârsta de doi ani a devenit dubios că fetiţa nu reacţionează la sunete aşa cum ar trebui, nu gângureşte ca alţi copii de vârsta ei. Astfel au început drumurile către medici. Prima staţie a fost la Miercurea Ciuc, secţia ORL, unde, în urma controalelor externe, nu s-a găsit nimic în neregulă (urmare a lipsei aparaturii, la copiii de această vârstă aici nu se poate diagnostica surditatea – screening auditiv neonatal). De aici au fost trimişi la neurologie, unde Hanna a primit doar laude, motiv pentru care am fost trimişi înapoi la ORL. În acea perioadă a fost în zonă un grup de medici voluntari din Ungaria, care au depistat că fetiţa suferă de o pierdere mare a auzului. În cel mai scurt timp posibil au dus la Cluj, unde s-a efectuat o audiometrie cu anestezie generală. Aici părinții au  aflat ca Hanna începe să audă la nivelul de 90-100 decibeli, (zgomot generat de un camion la 1m distanţă, picamer la 1m distanţă).

Medicii din Cluj au recomandat  începerea imediată a folosirii protezelor auditive, respectiv efectuarea unor investigaţii pentru a se putea decide dacă fetița este compatibilă cu implantul cochlear.  S-a achiziţionat proteza auditivă la mijlocul lunii iunie 2014, cu speranţa că aceasta o va ajuta să înveţe să vorbească. De la începutul lunii august fetița merge regulat la logoped – din păcate până acum fără niciun rezultat. Din acest motiv au decis să facem un pas spre vest. În martie au primit termen la clinica ORL din Szeged, Ungaria, unde s-au efectuat controale CT şi RMN. Rezultatele au fost pozitive, adică fetiţa este aptă pentru implantul cochlear. Singura problemă este ca operaţia costă o avere, în Ungaria aproximativ 30 000 EUR, în România aproximativ  25 000 EUR.

Din păcate timpul ne constrânge, în anul curent neapărat trebuie să primească măcar un implant cochlear, atfel încât să poată învăţa să vorbească şi să poată merge la o şcoală normală. Avem încredere în ajutorul oamenilor binevoitori şi încercăm să adunăm această sumă pentru ea. Să o ajutăm pe Hanna împreună să spargă liniştea …

Donații se pot face la:

Hudak Attila Stefan
RO82BRDE270SV57540122700 – RON

RO20BRDE310SV32110153100 – EUR

SWIFT : BRDEROBU

Paypal : [email protected]

Hudak Csilla Magdolna

RO76BRDE040SV36501200400 – RON

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.