Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Cum să găseşti punctul G mai uşor?

femeieCu totii, barbati si femei, am auzit vorbindu-se despre faimosul punct G la femei; unii am aprofundat mai mult subiectul, altii – deloc. Oricum, se pare ca acest punct G este deosebit de important in sexualitatea feminina si joaca un rol covarsitor in indicele de placere feminin.

Iata cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stiti despre punctul G.
De-a lungul anilor, clitorisul a fost mereu considerat cheia placerii in sexualitatea feminina si totodata punctul de control al orgasmului feminin. Si cu toate ca nici localizarea clitorisului si stimularea lui n-a fost o treaba prea simpla pentru barbati, totusi, sexologii nu s-au oprit aici si au mers si mai departe, descoperind punctul G. Asta s-a intamplat in anul 1980, si a facut-o sexologul Ernst Grafenberg – de aici provenind si initiala faimosului punct controversat. Celebrul medic explica faptul ca stimularea respectivei zone produce un puternic orgasm vaginal femeii, care in unele cazuri poate avea drept rezultat final ejacularea feminina, cunoscuta in limbaj colocvial (in temen englez) “squirting”.

Ce este, mai exact, punctul G?
Punctul G reprezinta un tesut spongios, in forma aproximativa de bob de fasole, localizat cam in aceeasi zona in care se gaseste si prostata masculina, respectiv langa glanda parauretrala. Si cum punctul G este compus din tesut erectil, in momentul stimularii, el se ridica. Mai exact, este localizat la aproximativ 3-4 cm de la intrarea in vagin, pe peretele superior.

Cea mai buna metoda ca sa gasesti punctul G
In primul rand, trebuie sa retinem faptul ca daca femeia este excitata la un nivel corespunzator, nici nu mai trebuie sa te straduiesti prea tare, intrucat punctul G se evidentiaza singur.
Concret: intinde-ti partenra pe spate, relaxata. Apoi intrudu in vagin inelarul si degetul index, cu pozitia palmei in sus. Cerceteaza asa toata zona, pana cand dai de un tesut mai tare decat restul peretelui vaginal: acolo este punctul G. Ai grija sa ai unghiile taiate foarte scurt, fiindca vorbim de o zona extrem de sensibila. Daca dupa ce incepi stimularea zonei tot nu obtii nicio reactie, nu te sfii sa intrebi concret ce simte. In functie de raspunsul pe care il obtii, poti merge sau nu mai departe. Cateodata este necesar sa-ti folosesti si a doua mana cu care sa presezi toata zona pubiana, in timp ce cu cele doua degete stimulezi punctul G.
Nu te descuraja daca nu obtii nicio reactie: in timp ce unele femei sunt capabile de orgasme multiple si chiar de ejaculare in urma stimularii punctul G, altele nu par deloc incantate, ba chiar simt un disconfort odata cu stimularea zonei respective. Oricum, orice partenera va aprecia efortul si numai asa e posibil sa descoperiti impreuna alte zone ale peretelui vaginal care pot crea placeri nebanuite.

Tehnici de stimulare
Cea mai buna tehnica ramane mana, respectiv cele doua degete introduse in vagin, cu care este bine sa faci o miscare ferma si puternica, tragandu-le spre tine.
Exista totusi si barbati sau femei care prefera jucariile sexuale pentru stimularea punctul G, tip dildo sau vibrator. Insa este bine sa alegeti produse speciale pentru stimularea punctul G, fiindca acestea au o forma mai curbata decat cele obisnuite.
Dincolo de mana si de jucariile sexuale, nu uita ca propriul tau penis este conceput astfel incat sa stimuleze puternic punctul G, mai ales cu partenera deasupra sau pe la spate.

Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!
Dr. Sorin Nichita
[email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.