Ultima actualizare: azi, 13:41
Locale

Dezvelirea bustului omului politic Ion I. C. Brătianu, la Satu Mare

dezvelire bust I.C. Brateanu (24)În incinta Colegiului Tehnic de Transporturi „Ion I. C. Brătianu” din Satu Mare a avut loc astăzi dezvelirea bustului omului politic Ion I. C. Brătianu. Sculptura a fost realizată de sculptorul Radu Ciobanu la inițiativa directorului executiv al colegiului, Valeriu Neagu.

La eveniment au fost prezenți, primarul Dorel Coica, viceprimarul Marcela Papici, directorul Muzeului Județean Satu Mare, Felician Pop, inspectorul școlar general, Claudiu Mondici, sculptorul Radu Ciobanu, conducerea și elevii colegiului.

Valeriu Neagu a declarat că este un proiect mai vechi iar prietenia dintre el și sculptorul artist Radu Ciobanu a făcut ca acest proiect să prindă viață.

După dezvelirea bustului și sfințirea acestuia, oficialitățile sătmărene, rând pe rând, au susținut câte un discurs amintind de marele om politic și inginer care a fost Ion I. C. Brătianu.

Ion I. C. Brătianu a făcut un proiect pentru țară și cu mintea lui a reușit să tripleze suprafața acestei țări în vremuri foarte tulburi. Astăzi, din păcate țara pe care a realizat-o acest om, nu este la fel de mare așa cum a gândit-o și a reușit să o facă, și poate că misiunea acestei generații, a voastră, este ca această țară să fie de mărimea și importanța pe care acest părinte spiritual a reușit să i-o dea”, a declarat Felician Pop.

Evenimentul s-a încheiat cu un scurt moment artistic.

 

7 comentarii

  1. Berki Răspunde

    Doamna Marita a ramas la fel de frumoasa ca acum 10 ani. Ce inseamna femeie-femeie, domle!

  2. adrian Răspunde

    Si rusinea orasului a fost acolo,mincinosul mincinosilor,la puscarie ,hotul.Nu face nimic pt oras.

  3. Qoyqly Răspunde

    Probabil că v-ați dar şi voi seama ca e singura posibilitate să castigati alegerile de anul viitor.altfel adii inca patru ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Accident pe str. Păulești. Un Volkswagen intrat într-un TIR

Un accident rutier a avut loc astăzi pe strada Păulești din municipiul Satu Mare. Șoferul unui autoturism marca Volkswagen nu...

Închide