Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

”Grădina Romei în viitor”, din perspectiva preșcolarilor sătmăreni (FOTO)

Gradina Romei prin portile timpului (66)Cea de-a III-a ediție a evenimentului public outdoor pentru copiii preșcolari din municipiul Satu Mare, organizat de Inspectoratul Școlar Județean, a avut loc astăzi în Grădina Romei. Tema din acest an a fost ”Gradina Romei prin porțile timpului” iar sute de copii ajutați de către educatoarele lor și-au exprimat prin machete și desene viziunea lor despre cum va fi parcul în viitor.

În incinta parcului, educatoarele au pregătit ateliere precum: ”Cartea de științe a parcului”, ”Casa țintașilor” și ”Barcagiul din parc” oferindu-le posibilitatea celor mici să se familiarizeze și cu istoria Grădinei Romei.

De asemenea, preșcolarii au avut parte și de jocuri sportive, participând la competiții de role, concurs de triciclete și nu în ultimul rând, olimpiada ”Laboratorul Minții”.

Preșcolarii au realizat pentru acestă acțiune sute de desene și zeci de machete, prin imaginația lor arătând cum ar dori să arate Grădina Romei în viitor, la care au contribuit cu ajutor și educatoarele. Au fost prezentați și roboți, construiți din cutii de carton și CD-uri.

Scopul evenimentului este acela de a promova educația în mediu deschis, valorificarea oportunităților de învățare nonformală și informală. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.