Ultima actualizare: ieri, 20:58
Locale

Guvernul a alocat bani pentru cel de-al treilea pod

Victor Ponta, Dorel Coica

Victor Ponta, Dorel Coica

Guvernul a decis astăzi, printr-o Hotărâre, suplimentarea bugetului local al Municipiului Satu Mare cu suma de 2 milioane de lei. Fondurile sunt destinate realizării Proiectului Tehnic și demarării execuției lucrărilor la obiectivul de investiție „Pod peste Râul Someș – Amplasament Str. Ștrandului”. În prezent, studiul de fezabilitate pentru acest pod a fost elaborat, însă Municipiul Satu Mare nu dispune de fondurile necesare pentru continuarea investiției.

Construirea unui nou pod rutier peste râul Someș va conduce la preluarea traficului de pe drumul european E81, la reducerea timpului parcurs al autovehiculelor și va contribui la reducerea poluării în zonă, prin reducerea blocajelor în trafic.

Suma alocată astăzi bugetului local al Municipiului Satu Mare se face prin majorarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale,  din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2015.

 

62 comentarii

 1. ilyes Răspunde

  Respect domnule primar ati facut ce eu nu am fost in stare in 2 mandate de primar si tot atatea de viceprimar.

 2. cetatean Răspunde

  Felicitari primarului Coica pentru aceasta realizare de exceptie.

 3. victor Răspunde

  Ia să vedem ce mai spun acuma consilerii care fac gargară in conferințe de presă.Bravo Coica e o mare realizare pentru oraşul nostru.

 4. Szabo Răspunde

  ILYES nu a reusit sa faca posu in opt ani desi era la guvernare partidul lui.

  • Hahahaaa Răspunde

   MAAAAAI BOILOOR! CINE A PORNIT ACEST PROIECT?!?! PE VREMA LUI ILYES S-A LANSAT PROIECTUL CELUI DE AL #-LEA POD ASA CA CIOCU’ MIC!!!!!!!!

 5. griga Răspunde

  Construirea podului este o mare realizare pentru acest oras .Felicitari primarului Coica.

 6. Ioa Roata Răspunde

  Ba cretinilor, pupincuristilor ce sunteti, cu 2 doua milioane de lei nu se poate face nici macar un pod din cacat peste Somes ! Pentru un pod sunt nevoie de minimul 100 una suta de milioane .

 7. Coica Răspunde

  Extraordinar!500.000 lei pentru reabilitarea drum Careiului din 25.000.000 , 2.000.000 lei din 30.000.000 Eur(135.000.000 lei).Sunt cel mai bun primar al tuturor timpurilor.Puteti sa ma laudati de acum incolo inca 67 de ani.Voi primi bani si pentru fete frumoase care sa ma laude 24 din 24 de ore.In rest ciocul mic.Vedeti ce inseamna cand eu bag ceva la finantare.

 8. Tarzan Răspunde

  Bravo domnule Coica ! Pe langa Sala Polivalenta, izolarea tuturor blocurilor din judet,25.000 de noi locuri de munca, inca un nou mol in oras si multe altele, iata ca se construieste orin grija si marinimia dvs, al saptelea pod peste Somes. Felicitari !

  • Kiru Răspunde

   Tarzan invidia e mare normal.te inteleg in conditiile astea candidati degeaba.

  • Ion Răspunde

   M 16 este facut asa cum n-a fost cartierul niciodata; vom avea un mall adevarat in Satu Mare; se face PUG care trebuia facut de 10 ani; s-au facut si se fac pietele(M17, piata de vechituri si se continua); se lucreaza din plin la izolarea blocurilor. Pana la Coica nu a facut primaria nici un bloc; numai un orb nu vede ca de anul asta orasul arata bine, e altfel ingrijit, se taie iarba, se cosmetizeaza boschetii, se face curatenie si orasul incepe sa fie curat; s-au facut si se fac anul asta statiile de autobuz si se mobileaza orasul; astea toate is proiectele lui Coica pt ca pana acum s-a continuat ce a inceput ilies. Astea is numai cateva treburi din ce s-a facut si se fac. Sunt sigur ca lui Coica i se va datora si podul de langa strand, are bani de proiect si cel putin il va incepe. Eu ii urez sa il si termine. Ce se spune pe langa toate astea sunt rautati gratuite

 9. Lupu Răspunde

  Domnule Ion Roata este inportant sa se demareze lucrarile si sa inceapa constructia .Nu poate ramane pe jumatate un pod.Felicitari primarului.

 10. Galbenu Răspunde

  Au inceput cărcotaşi să arunce otravă.Mai lasaține domnilor că nu a ti facut opt ani nimic.

 11. Laura Răspunde

  Ciocu mic fraierilor nu a facut Ilyes nimic 8 ani şi acuma veniti voi sa criticati tot ce se face?Nu va mai voteaza nici ungurii vostri sau lamurit si ei de voi.

 12. Ucu Răspunde

  Ar trebui sa va laude lumea pe voi ca a-ti votat impotrivă la toate proiectele propuse pentru cetatenii acestui oras?

 13. Mia Răspunde

  Felicitări primarului.

 14. Sorin gherghli Răspunde

  Coica e tare asta i adevarul asa prinar nu am mai avut noi.

 15. Kurty Răspunde

  Consilierii latră si Coica face treaba.

 16. Jolti Răspunde

  Sa nu va mai aud gura domnilor consilieri udmr si pnl .In timp ce voi contestati totul Coica asuce bani pentru oras.Se pare ca interesele dumneavoastra nu coincid cu interesele satmarenilor a-ti respins planul de dezvoltare,proiectul de la burdea si multe alte proiecte propuse si sustinute de primar.ne am saturat de aceasta atitudine in conditiile in care in opt ani peimarul vostru nu a facut nimic.

 17. Leonica Răspunde

  Foarte bine ca incep lucrarile la pod.Păna acuma nu s-a făcut nimic.

  • satmarean Răspunde

   Pama acum sa facut prima faza de proiectare. Da pe vremea celuilalt primar. In acest mandat nu sa facut nimic

 18. Walter Răspunde

  Daca ne apucăm sa l criticăm pe Coica dupa ce nu s a facut nimic in oras dupa revolutie pana acuma trebuie sa fim nebuni sau rau intentionati.nu se mai pot pacali cetatenii acestui oras mai ales de cei care nu au facut nimic atata timp.

 19. mirela Răspunde

  BRAVO COICA!!!Daca se incepe va fi si finalizat SIGUR! Acum carcotasii o sa spuna ca de sa se faca, ca ar trebui altceva. bla, bla, bla 🙂

 20. Abureli de post campanie Răspunde

  Deci pana la urma ce dracu se construiește?sucă spunea ca pentru proiectul tehnic (adică hârtii) are nevoie de 3 milioane,a primit doar doua,probabil si-au dat seama si ei ca era prea de porc comisionul.toti cretinii angajați pe mici si bere tipa “bravo Coica ,face al treilea pod”,wax asta împraștie doua milioane pe hârtii si nu o sa toarne nici un cm de beton.Asteptam cu interes o macheta ,un desen ,ceva acolo sa dea bine la fraieri si postaci.

 21. satmarean Răspunde

  Ma intreb daca sunteti platiti postacilor sau o fi chiar asa de mare gradina Domnului? Acum 2 ani am mai citit exact aceasta stire prin care se multumea guvernului penal pentru pod iar acum aceeasi stire. Voi chiar nu vedeti ca nu se face nimic din cele promise, nu polivalenta, nu izolatii, oras mort, economie moarta fara nici o sansa sa te angajezi? Voi il felicitati pe sudist de parca la noi ar fi raiul pe pamant si Pontistu’ frate cu hotu’ ne bombardeaza cu miliardele de euro. Acei bani nu ajung nici pt balustrada podului, scuza lor va fi ca a cazut saracul Dragnea si nu se mai poate continua constructia (care probabil nici nu va incepe). Voi apludati de parca s-ar circula deja pe 6 benzi pe noul pod… Imi e mila de voi, de mine mi se rupe inima, dar se pare ca asta meritam. Sunteti multi!

 22. adrian Răspunde

  Fraierul asta de Coica crede ca mai prinde un mandat cu minciunile lui,lumea il uraste si il injura la greu ca nu a facut nimic in 3 ani de mandat ,numai minciuni si promisiuni.Speram sa vina DNA ul sa scapam de el .MINCINOS,MINCINOS.

 23. dorel $$$ costel Răspunde

  CE TEAPA,O NOUA MINCIUNA A L a COICA ,OMUL ASTA CHIAR ESTE BOLNAV ,NU SE SATURA DE MINTIT SI JIGNIT OAMENI,EL STIE CA NU MAI PRINDE UN MANDAT SI ACUMA UMFLA TOT CE MISCA .LA PUSCARIE

  • Patriot Răspunde

   Se vede treaba ca e invidie si deranj mare la partidele de opozitie.incep cu jignirile .

 24. unul Răspunde

  2 milioane de lei = cc.400 mii de euro. Doar studiile si proiectarea-avizarea costa atat.
  Un pod ,cca. 10-12 milioane de euro.

 25. cetatean Răspunde

  Acesti bani asigura continuarea proiectului care este o chestiune ireversibila ca doar un pod nu se poate face pe jumatate.

 26. s.m. Răspunde

  Nu se poate face pe jumatate? Alo esti in RO unde totul este posibil si unde se promit multe fara rusinare. Sisi a spus cam de o luna ca in 2 saptamani este anuntat castigatorul pentru centura de ocolire. Alta minciuna. SM nu va avea centura asta nici in 2030 si nici acest pod dar din pacate vor mai fi alegeri multe in care se pot prostii oameni cu aceste constructii.

 27. cetatean Răspunde

  Nu va fi decat daca Udmr va castiga primaria si doar atnci se va face un pod peste homorod.

 28. attila Răspunde

  Felicitari dl. Coica ! Imi pare rau si imi este rusine cu UDMR – din care fac si eu parte ca membru – imi dau seama pe zi ce trece ca interesul lor nu corespunde cu cel al cetatenilor.

 29. ana Răspunde

  Se misca lucrurile in oras…multumum dl. Coica ! Avem parcari, blocuri izolate, locuri de joaca pt copii , un oras mai curat si in curand inca un pod. Doamne Ajuta !

 30. adri Răspunde

  Felicitari conducerii Primariei Satu Mare !

 31. Voltaire Răspunde

  Felicitari Coica pentru aceasta mare realizare .

 32. asisystenta SCM Răspunde

  Stire expirata de acum 2ani.
  Nu s-a facut nimic doar primarul mai cerseste inca un mandat cu promisiuni si fumigene.
  Nu tine la populatie ,orasul arata groaznic,mizerie ,drumuri stricate,saracie Coica pleaca sigur nu primeste voturi.

 33. cetatean Răspunde

  Coica e cel mai tare primat detasat .

 34. satmarean Răspunde

  Da de ce ai sters programul de zilele județului domnule Portal sm?

 35. Bu u Răspunde

  Unde e articolul cu programul judetului?-a sters?

 36. Lola Răspunde

  Coica va da clasa la toti.fraierilor.

 37. carcotasd Răspunde

  Pai daca guvernul da banii cum zice titlul care-i meritul lui Coica?Guvernul ii da ca e cazul!Daca-i da pana la urma…Dar are si Coica proiecte,spre exemplu modernizarea pietei din Carpati I.O piata nefrecventata de nimeni deci bani aruncati.Nu este deloc inventiv dar este de o smecherie sobra ce n-am vazut la nimeni.

  • Juji Răspunde

   Ba cretinule Coica aobtinut banii doar nu crezi ca guvernu stie de necesitatea construirii podului.

 38. nicu Răspunde

  Ce de postaci are domn primar.Cu 2 mil.care fac vreo 450.000 euro nici hirtiile,proiectele nu se termina daramite sa se toarne un cm de beton.Cu astfel de ,,realizari” ne insulta inteligenta si ne cerseste inca un mandat.Apropo,cine va executa centura de ocolire care parca include si al 3 pod?

  • cetatean Răspunde

   Coica a obtinut fonduri pentru constructia podului felicitari in rest nu conteaza nimic felicitari primarului Coica .

 39. satmarean Răspunde

  Vrem fapte,nu vorbe! Cu asemenea suma nu se poate face mai nimic. Poate il face doar pe hartie, asa cum a mai fost!
  M-as bucura ca primarul Coica sa se poata mandri cu o asemenea realizare, dar sunt sceptic. Prea multe minciuni ne-au parvenit pe filiera Ponta.

 40. Gaborka Răspunde

  Si eu am anuntat ca se va reabilita cladirea postei.Pe mine de ce nu ma laudati.Si eu sunt chel si mincinos ca prietenul meu.

  • Deszò Răspunde

   Gabor nu are rost sa candidezi va bate Coica de va asculta cu urechea lasa l pe Gergo cu fraierii lui de consilieri sa se faca de cacat.Eu cetatean maghiar nu va vktez pe voi ci pe Coica.

 41. Ana Răspunde

  Coica e cel mai tare primar.

 42. Dedu Răspunde

  Este absolut scandalos sa acceptăm asemenea comentarii rautacioase.

 43. Hany Răspunde

  De 25 de ani asteapta satmareni un pod.pana acuma nu a reusit nimeni sa faca acest lucru bravo Coica .cel mai bun primar.

 44. mihai Răspunde

  coica cel mai mincinos si slab primar pe care l-a avut orasul.

 45. mihai Răspunde

  Coica a facut de rusine administratia romaneasca ,un oltean fara caracter,nu ati observat ca nu are nici un proiect nou ci le continua pe ale lui Ilyes.minciuni,minciuni.

 46. Ardelean Florin Răspunde

  Pacat ca l-au saltat pe Ponta, acum chelosul va avea motiv sa strige sus si tare ca din cauza asta n-avem pod…

 47. acs Răspunde

  Sper sa nu fie o realizare ca si parcarea din Micro 17, unde a demolat garajele si asa a ramas.

 48. marcolini Răspunde

  Ne bucuram pentru al treilea pod, in schimb in Micro 17 in locul garajelor a crescut o jungla probabil va fi viitorul Jurassic Park, care va fi populat cu maimute fara par pe cap. Iar al trilea pod peste somes va fi trambulina pentru biciclete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
O nouă carte scrisă de Dan Marius Cosma este lansată la Biblioteca Județeană Satu Mare

Biblioteca Județeană Satu Mare găzduiește joi, 4 iunie 2015, lansarea celei mai recente cărți ce poartă semnătura scriitorului Dan Marius...

Închide