Ultima actualizare: azi, 14:37
Locale

Luminătorii satelor, ediția a V-a

afis - Luminatorii Satelor 2015Sâmbătă, 27 iunie de la ora 17,00, la Scena de Folclor din Centrul Vechi, cu ocazia Zilelor Judeţului Satu Mare va avea loc cea de-a V-a ediţie a Galei „Luminătorii Satelor”, eveniment organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Judeţean.

În cadrul evenimentului sunt premiate acele personalităţi locale care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea spirituală a localităţilor din care provin.

            La această manifestare sunt aşteptaţi sătmărenii care apreciază păstrătorii tradiţiilor şi iubitorii culturii rurale autentice.

Acest eveniment este extrem de relevant pentru conturarea profilului identitar al acestor meleaguri. Sunt evidenţiaţi oamenii care prin eforturile lor au luminat viaţa culturală a comunităţilor din care provin. Avem cu toţii o datorie morală de a recunoaşte public meritele acestor oameni.

Luminătorii satelor au fost şi vor rămâne modele pentru toţi cei care pot conştientiza utilitatea unor asemenea demersuri culturale. Judeţul Satu Mare este singurul din ţară care organizează o manifestare de acest gen prin care sunt celebrate valorile culturale şi spirituale de pe întreg cuprinsul judeţului.

Sursa: Consiliul Județean 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
McDrive-ul de la Burdea, din nou în atenţia consilierilor. Primarul: Haideţi să nu fim fitilişti!

Primarul Dorel Coica a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că va reintroduce în şedinţa de Consiliu Local de joi,...

Închide