Ultima actualizare: ieri, 20:15

Locale

O firmă sprijină fermierii sătmăreni afectaţi de intemperii. Donaţii de 200.000 dolari

culturi distruseMonsanto România sprijină fermierii din Satu Mare şi Sălaj, ale căror recolte au fost afectate de ploi torenţiale şi grindină în urmă cu câteva zile. La puţin timp după calamitate, Monsanto  a trimis în zonă 1.250 de saci de porumb convenţional DEKALB, cu care se pot reînsămânţa 1.500 ha.

 “Activitatea noastră o reprezintă comercializarea hibrizilor convenţionali de porumb şi rapiţă destinaţi fermierilor din România. Fiecare om din echipa noastră de vânzări participă activ în luarea deciziilor privind tipul de hibrid pe care agricultorii doresc să îl cultive, iar pe durata sezonului le prezentăm şi soluţii tehnice utile în creşterea randamentului economic al fermei. În afara activităţilor curente de serviciu, colegii noştri sunt foarte receptivi şi la nevoile comunităţilor locale. Astfel, aflând de calamităţile din zona Satu Mare şi Salaj, am luat decizia de a trimite în zonă sămânţă gratuită de porumb convenţional pentru a-i sprijini pe cât mai mulţi dintre fermierii afectaţi. Cu sămânţa primită, acesţia vor putea să îşi recupereze măcar o parte din investiţia facută în primăvară”, a declarat Cosmin Chioreanu, Director General Monsanto România, Bulgaria şi Moldova.

Apreciem foarte mult acţiunea umanitară Monsanto, care a venit, deşi pe neaşteptate, totuşi  foarte prompt” a declarat unul dintre fermierii ale cărui parcele au fost afectate de grindină. 

Demersul companiei Monsanto în acest sens s-a concretizat în 1.250 de saci de porumb convenţional din hibridul DKC 3472, ceea ce, din punct de vedere financiar, înseamnă circa 200.000 $.

Monsanto România se implică activ în sprijinirea comunitaţilor locale, ori de câte ori este nevoie. O acţiune similară s-a petrecut şi în anul 2013, când fermierii din judeţele Neamţ şi Galaţi au primit sămânţă gratuită de porumb, respectiv rapiţă.

Sursa: Monsanto

Gheata in Ghirișa

Gheata in Ghirișa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.