Ultima actualizare: azi, 09:34
Locale

Peste 2000 pachete de țigări și 7.300 fire de ţigarete, confiscate în luna mai

tigari de contrabandaÎn urma acțiunilor de control derulate în luna mai 2015, au fost confiscate 2.952 pachete de țigări și 7.300 fire de ţigarete din activități de contrabandă.

Conform centralizatorului acţiunilor şi a rezultatelor obținute în cadrul Planului judeţean de contracarare a contrabandei cu ţigări și a evaziunii fiscale, în cursul lunii mai 2015 lucrătorii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, cei ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ai Birourilor Vamale şi ai Sectoarelor Poliţiei de Frontieră au întreprins 86 de acţiuni. Ca urmare a acestor acţiuni au fost reținute în vederea confiscării bunuri în valoare de 15.383 lei. Dintre acestea 2.952 pachete de ţigări şi 7.300 fire de ţigarete abandonate. În urma acestor acţiuni au fost aplicate 11 contravenţii cu o valoare de 47.000 lei. Prejudiciul creat statului român este de 22.583 lei.

Menţionăm că în baza ordinului prefectului nr.343/2012 este constituit Grupul de lucru pentru contracararea contrabandei cu țigări pe raza județului Satu Mare. Din grupul de lucru condus de prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram fac parte toate instituțiile cu atribuții în acest domeniu, care au întocmit Planul de acțiune și modelul de raportare săptămânal al acțiunilor întreprinse. Pe baza acestor rapoarte săptămânale este întocmit un Centralizator lunar al rezultatelor obținute care este prezentat prefectului județului. Analiza acestor rezultate, obstacolele întâmpinate și propunerile de măsuri sunt discutate apoi în ședințele Grupului de lucru care au loc trimestrial.

Prefectul dr. Eugeniu Avram cere instuţiilor abilitate, vigilenţă, profesionalism şi implicare totală în vederea diminuării acestui fenomen.

Sursa: Prefectura Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Ansamblul ”Ceatăra” din Carei a susținut două concerte la Budapesta

Ansamblul „Ceatăra”, din cadrul Centrului Cultural Carei a participat, sâmbătă, 6 iunie 2015, la Budapesta, susținând două concerte la invitația...

Închide