Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Suplimentele alimentare, controlate de Protecția Consumatorului

Suplimente-alimentareSuplimentele alimentare au fost în atenția inspectorilor de la Protecția Consumatorilor Satu Mare, opt operatori economici fiind verificați pentru modul de respectare a prevederilor legale privind modul de comercializare, prezentare și publicitate a produselor. Cu ocazia controlului tematic efectuat, au fost verificate 295 kg suplimente alimentare fiind  depistate  suplimente alimentare cu abateri 21,79 kg. Au fost aplicate  sancțiuni contravenționale  cu  avertisment și amenzi în  valoare  de 11.000 lei și s-a dispus măsura complementară de oprire temporară de la comercializare pentru 16.54 kg/ 2139 lei. 

Inspectorii au urmărit existența documentelor de proveniență, starea ambalajelor, cantitatea netă declarată, valabilitatea produselor, etichetarea și reclama în caz de reduceri. 

Un farmacie din București cu punct de  lucru în Satu Mare prezenta promoție de 20 % la suplimente alimentare fără a informa consumatorii că aceste produse nu intra în reducerea acordată în momentul prezentării cardului de fidelitate personalizat al operatorului economic  și de asemenea nu informa consumatorii asupra perioadei în care se desfășoară reducerile de preț.

Doi operatori economici din Satu Mare prezentau pachete  cu suplimente alimentare 1+1 fără expunerea produsului de referință și a prețului acestuia, neexistând astfel marcată certitudinea formei de gratuitate.

Un alt operator economic din Bihor tot cu punct de lucru în Satu Mare, comercializa pachete cu suplimente alimentare formate din două ambalaje, cu reducere de preț de 50% din prețul aferent pentru al doilea ambalaj, fără expunerea la comercializare și a produsului de referință. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.