Ultima actualizare: ieri, 22:01
Locale

Un sătmărean a șocat un cartier evreiesc din Londra cu salutul „Heil Hitler!”

shomrimUn sătmărean, stabilit în estul Londrei, a făcut propagandă nazistă într-un cartier populat de evrei ultra-ortodocși. Potrivit ziarulromanesc.net, Adrian Weissenbacher a salutat nazist și a început să strige „Heil Hitler!” tocmai în Stamford Hill, unde locuiește o numeroasă comunitate evreiască din Londra.

Pe 31 mai, românul în stare de ebrietate a fost luat la întrebări de un voluntar al unei patrule Shomrim, o organizație a evreilor ortodocși care asigură ordinea și liniștea publică în Stamford Hill.

Ca răspuns, Weissenbacher a făcut salutul nazist cu mâna întinsă și a strigat “Heil Hitler!”, apoi a continuat să fie agresiv, se arată pe pagina RFI.

A fost chemată poliția, care l-a arestat pe Weissenbacher și l-a trimis în judecată în stare de arest.

Voluntarul de la Shomrim a spus polițiștilor că a fost șocat de un asemenea comportament cu care nu s-a mai confruntat niciodată, că s-a simțit insultat dată fiind religia sa și că s-a temut că va fi atacat de Weissenbacher.

Românul a fost dus adus în fața judecătorului pe 1 iunie. Avocatul lui a spus în fața curții că românul era foarte beat, întrucât începuse să bea încă de sâmbătă, 30 mai, și că nu-și aducea aminte ce s-a întâmplat, deși admite că a comis infracțiunea de care e acuzat.

El a adăugat și că Weissenbacher, care lucrează în construcții, susține că nu e rasist și că nu are legături cu grupări neo-naziste.

Weissenbacher a fost amendat penal cu 100 de lire sterline, considerată achitată prin faptul că inculpatul a petrecut două nopți în arestul poliției.

El a mai fost obligat să plătească în termen de două săptămâni alte 100 de lire sterline drept compensație voluntarului organizației Shomrim și alte 255 de lire sterline cheltuieli de judecată.

Sursa: www.ziarulromanesc.net

Un comentariu

  1. Teodor Alexandru Răspunde

    Trebuia sa le smulgă perciunii la jidani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Patru judoka de la CSM Satu Mare participă la Jocurile Europene de la Baku

Cristian Bodîrlău (81 kg), Claudiu Lazea (60 kg), Remus Lazea (66 kg) şi Eduard Nicolaescu (73 kg) de la CSM Satu...

Închide