Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Autospecială modernă de intervenție și salvare la înălțime, în dotarea ISU Someș Satu Mare

demonstratie autospeciala salvare la înăltime (1)Pompierii sătmăreni au prezentat astăzi în curtea Inspectoratul pentru Situații de Urgență Someș Satu Mare, noua autospecială pentru salvare și lucru la înălțime, făcând totodată și o demonstrație. Autospeciala modernă permite intervenții până la o înălțime de 32 de metri și este dotată inclusiv cu un tun de refulare a apei. Braţul telescopic al autospecialei este acţionat dintr-un centru de comandă automat, iar în capătul lui se află o nacelă pentru patru persoane. Peste câteva săptămâni va fi pregătită pentru a deservi județul Satu Mare.

”Am primit o autospecială de salvare la înălțime, o autoscară cu platformă care ne va fi de folosi în intervențile noastre la clădirile înalte. Autoscara este în proces de rezolvarea documentațiilor iar în câteva săptămâni o să fie dată spre folosință și va deservi tot ceea ce înseamnă județul Satu Mare”, a declarat inspectorul șef al ISU Someș, Dan Gheorghe.

ISU Someș Satu Mare a primit autospeciala prin proiectul “Îmbunătățirea dotării cu echipamente a bazelor operaționale pentru intervenții în situații de urgență din Transilvania de Nord”, derulat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Transilvania de Nord” și finanțat prin P.O.R. 2007-2013. Valoarea totală a autospecialei este de 1.540.500 lei fără TVA.

La eveniment au fost prezenți subprefectul Altfatter Tamas și președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.