Ultima actualizare: azi, 14:26
Gastro

Ce gătim când sunt 40 de grade afară?

Cand temperaturile depasesc pragul de 35 de grade si escaladeaza, gandul numai la mancare nu ne sta. Temperaturile ridicate si aerul conditionat din interior ne alunga apetitul de mancare. Totusi, cumva trebuie sa supravietuim. Iata 5 retete de incercat atunci cand este prea cald sa mananci.

La vremuri cu 40 de grade e greu chiar si sa mananci. Cu toate astea, organismul are nevoie de resurse pentru a functiona la parametri normali. Are nevoie de alimentatie pentru a ne da energia necesara de a supravietui cosmarului cu multe temperaturi. Cum vestile meteorologilor nu sunt prea simpatice in ceea ce priveste temperaturile din aceasta perioada, va prezentam 5 retete usoare, de pregatit in caz de canicula.

In anotimpul cald, mizam foarte mult pe fructe si legume, consumate in toate modurile posibile: salata de fructe, salata de legume, salata de fructe si legum, supe, mancaruri usoare din legume, deserturi reci, fara coacere. Sucuri din fructe, ceaiuri multe, o bere sau un sprit, seara, sunt bine venite.

SALATA RACORITOARE DE VARA

salata racoritoare

INGREDIENTE NECESARE

 2 rosii, 2 castraveti cornison, 1 ceapa rosie, 2 avocado, 2 linguri de ulei de masline, coriandru, patrunjel, sare si piper dupa gust

MOD DE PREPARARE

 Spala bine legumele. Taie legumele cubulete, iar ceapa rondele. Pune-le intr-un bol, adauga coriandru proaspat si amesteca. Stropeste cu ulei de masline, potriveste de sare si piper si serveste rece.

SUPA RECE DE CASTRAVETI

supa de castraveti(2)

INGREDIENTE NECESARE

castraveti spalati si taiati bucati, 1 legatura mica de marar si una de patrunjel, 2 cepe verzi taiate in segmente, 400ml iaurt 0%, 1 lingura de ulei de masline extra-virgin, sare si piper proaspat macinat, 200 ml de apa rece si (ingredientul cheie) 2 linguri de mustar cu bobite

MOD DE PREPARARE

Toate ingredientele se mixeaza la blender, iar rezultatul este unul delicios. Cel mai bine e sa o lasi sa se racoreasca vreo juma’ de ora in frigider ca sa se imprieteneasca bine aromele.

INGHETATA CU PIPER NEGRU

inghetata piper(1)

INGREDIENTE NECESARE

 175 ml smantana pentru frisca, 250 ml lapte integral, 5 linguri de zahar, 3 galbenusuri, 1 1/2 lingurita de piper negru proaspat macinat

MOD DE PREPARARE

Intr-o cratita, amesteca smantana, laptele, zaharul si piperul si fierbe la foc mediu. Intre timp, intr-un bol, bate galbenusurile. Amestecand constant, toarna galbenusurile in oala de foc si lasa sa mai fiarba cateva minute, pana compozitia se ingroasa. Strecoara amestescul printr-o sita fina si varsa-l intr-un vas pe care sa-l poti da la congelator. Lasa inghetata la congelator cateva ore, vreo 5-6 ore.

VINETE PRAJITE CU IAURT SI NUCI

vinete prajite cu iaurt

INGREDIENTE NECESARE

 1 vanata potrivit de mare, 125 g iaurt, 1 catel de usturoi, 3 linguri nuci macinate, sare, piper, zeama de lamaie, patrunjel sau menta proaspata, boia dulce pentru decor

MOD DE PREPARARE

Vanata se taie in felii subtiri, se preasara cu sare si se lasa 30-40 minute, sa isi lase sucul amarui. Feliile de vinete se spala cu apa rece si se sterg cu servete absorbante. Fiecare felie se taie apoi in cuburi mici, care se prajesc in 2 linguri ulei de masline, pana cand se inmoaie. Dupa ce se racesc, se pun intr-un bol si se amesteca cu usturoiul zdrobit, iaurtul, nucile macinate, menta tocata marunt, sare, piper si zeama de lamaie dupa gust.
Salata de vinete prajite cu iaurt se poate decora cu miez de nuca intreg si boia dulce. Poate fi servita cu paine prajita.

PIZZA CU BLAT DE PEPENE

pizza pepene

INGREDIENTE NECESARE PENTRU PIZZA CU BLAT DE PEPENE:

1 felie mare de pepene rosu, felii de kiwi, felii de struguri, o mana de fructe de goji, bucati marunte de nuci, 3 felii de branza feta, otet balsamic, frunze de menta.

MOD DE PREPARARE

Taie o felie mare de pepene, iar ea va fi blatul pentru pizza. Aseaza apoi fructele pe ea, in ordine preferata. Da la frigider pentru 30 de minute. Inainte de servire taie “pizza” in 8 felii si ai desertul ideal pentru vara!

Sursa: garbo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.