Ultima actualizare: azi, 10:35
Locale

Ei alimentau reţeaua ce vindea droguri în Satu Mare

traficanti-negrestiOnciu Dumitru Rãzvan, Bãlãutã Andrei Mihai si Bãlãutã Vlãdut Constantin, trei negresteni, plecati de mai multi ani în strãinãtate, alimentau o retea de traficanti de droguri de mare risc aduse din strãinãtate, scrie vremenoua.ro. Acestia au procurat diverse cantitãti de cocainã si pastile MDMA (Ecstasy). Negrestenii erau membri ai unor retele transfrontaliere de traficanti de droguri cu potential ridicat de periculozitate. Au fost efectuate 14 descinderi la domiciliile suspectilor din judetele Maramures, Bihor, Vaslui si Suceava. Cei trei negresteni au fost acuzati de trafic si introducere în tarã de droguri de mare risc, iar alti doi suspecti au fost acuzati de trafic de droguri de mare risc. La perchezitiile efectuate de procurorii DIICOT la domiciliul traficantilor, au fost depistate 964 de pastile de Ecstasy si un gram de cannabis. Andrei Bãlãutã nu este la prima faptã de acest gen. El a mai fost prins de politistii din Inverness – Scotia, cu 105,3 grame de cocainã ascunse într-un tub de chipsuri. Interesant este si faptul cã Bãlãutã este absolvent IT, tatã al unui bãiat si vorbeste cursiv trei limbi strãine.

Trei negresteni au fost luati în colimatorul procurorilor DIICOT dupã ce anchetatorii au aflat cã acestia fãceau parte dintr-o retea de traficanti de droguri de mare risc. Onciu Dumitru Rãzvan, Bãlãutã Andrei Mihai si Bãlãutã Vlãdut Constantin erau membrii retelei care aduceau marfa din strãinãtate si aceasta era distribuitã la consumatori din judetele Maramures, Cluj, Bihor, Satu Mare si Suceava. Acestia au fost acuzati de introducere în tarã si trafic de droguri de mare risc. Alãturi de ei, ancheta mai are în vedere alti doi bãrbati, Cristian Vasile Butean si Cosmin Gartian Precup, acuzati de trafic de droguri de mare risc. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizatã si Terorism au descins în 14 locatii de pe raza judetelor Maramures, Vaslui, Suceava, Bihor si Satu Mare pentru anihilarea retelei de traficanti. La nivelul judetului Vaslui, perchezitiile au fost fãcute la domiciliul lui Constantin Vlãdut Bãlãutã, Andrei Bãlãutã si Rãzvan Dumitru Onciu din Negresti. Nu au fost gãsite droguri, iar pãrintii acestora au declarat anchetatorilor cã nu si-au mai vãzut copiii de mai bine de un an. În comunicatul remis de DIICOT se aratã faptul cã, “inculpatii Vlãdut Bãlãutã si Andrei Bãlãutã au creat legãturi bine structurate în mai multe state din spatiul Uniunii Europene, dar si în America Latinã, aderând la activitatea de criminalitate organizatã a unor retele transfrontaliere de trafic international de droguri cu potential ridicat de periculozitate”. Regulat, cei trei negresteni se deplasau în strãinãtate de unde procurau drogurile si le introduceau în tarã fie direct, fie prin interpusi. La o singurã tranzactie, suspectii ofereau spre vânzare minim 10 grame de cocainã, cu sume cuprinse între 80 si 100 de euro/gram. În urma perchezitiilor efectuate la domiciliile celorlalti suspecti au fost depistate 964 de pastile de Ecstasy si un gram de cannabis.

Andrei Mihai Bãlãutã, un traficant recidivist si cu multã carte

TRAFICANT CU SCOALÃ…Despre Mihai Bãlãutã, presa din Scotia a scris cã a mai fost prins de politistii din Inverness – Scotia cu 105,3 grame de cocainã, ascunse într-un tub de chipsuri. Pe 7 decembrie 2013, Bãlãutã a predat unui alt bãrbat un tub de chipsuri ce continea 13 bile de cocainã. În acel moment, peste ei au nãvãlit politistii care i-au retinut. Actiunea a avut loc într-o statie de autobuz si ambii bãrbati au fost arestati. În camera lui Bãlãutã s-au gãsit 3.000 de lire si alte 520 de lire în portofelul acestuia. Magistratul care a judecat acest caz a spus cã românul este curierul care se ocupã cu alimentarea unui dealer de droguri. Avocatul lui Bãlãutã si-a apãrat clientul, sustinând cã nu era curier ci un bãiat care transmitea mesaje. Ba mai mult, acesta este absolvent al unei facultãti de IT si a venit în Marea Britanie pentru a-si cãuta de lucru. Vorbeste fluent englezã, spaniolã si italianã si sperã sã-si gãseascã de muncã în IT sau turism.

sursa: vremenoua.ro

4 comentarii

  1. nicu din satu mare Răspunde

    Este vorba de localitatea Negresti din Vaslui, nu din Satu Mare.

  2. nicu din satu mare Răspunde

    Ori si cum, peste 20 de ani o sa ne uitam cu oroare la ce se intampla azi. Banul public este utilizat sa ducem acest „razboi” cu drogurile care spun chiar americanii a fost demult pierdut. Solutia este legalizarea pentru consum propriu si accizarea puternica a acestor produse, respectiv introducerea de pedepse foarte severe pentru distributia in jurul scolilor, ori conducerea sub influenta substrantelor psihotrope. Ca se drogheaza unu in casa pe mine nu ma intereseaza cat timp nu tulbura ordinea si linistea publica. Mai bine sa-si ia pastilele de la farmacie si bugetul de stat sa incaseze acciza. Ca la alcool sau tutun.

  3. zoli Răspunde

    NEGRESTI jud. VASLUI, stimati cititori, NU jud. Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.