Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

ITM Satu Mare a aplicat 32 de amenzi în perioada caniculară

caniculaÎn perioada caniculei de săptămâna trecută, Inspectoratul Teritorial de Muncă Satu Mare a efectuat controale la 26 de societăți comerciale și a aplicat 34 de sancţiuni pentru tot atâtea abateri, constatînd că angajatorii nu respectă normele impuse în caz de temperaturi extreme.

Reprezentantul ITM, Dan Alin, a explicat astăzi, în Comisia de Dialog Social, că pe perioada caniculei angajatorii trebuie să respecte o serie de reguli şi să ofere angajaţilor apă, inclusiv zone pentru duşuri, în funcţie de specificul firmei.

Valoare totală a amenzilor a fost de 10.500 de lei.

Firmele care nu respectă normele pot fi amendate cu sume cuprinse între 1.500 și 2.000 lei.

Un comentariu

  1. Dna Răspunde

    DNA a început urmărirea penală împotriva directorului ITM Cristian Sasu
    cristian-sasu
    ShareTweet+ 1Mail
    cristian-sasu

    Procurorii DNA au început azi, 29 septembrie, urmărirea penală față de directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare, Cristian Sasu. De asemenea, față de acesta s-a dispus și luarea măsurii controlului judiciar. Sasu este acuzat că, în perioada în care deținuse succesiv funcțiile de inspector șef al ITM, prefect și subprefect al județului Satu Mare, ar fi efectuat acte de comerţ, incompatibile cu funcţia şi atribuţia, în scopul obţinerii pentru sine de bani şi bunuri necuvenite și fals în declaraţii.

    În ordonanța de dispunere a controlului judiciar, procurorii au reținut următoarele:
    „În fapt, s-a reţinut că, în perioada 2006 – prezent, inculpatul Sasu Cristian Iosif a desfăşurat, cu încălcarea regimului incompatibilităţilor, acte de comerţ constând în administrarea faptică a două societăți comerciale, în scopul obţinerii pentru sine de bani şi bunuri necuvenite. Astfel, în perioada sus amintită, prin intermediul celor două firme, deţinute prin interpuşi, inculpatul Sasu Cristian Iosif a desfăşurat activităţi de consultanţă în cadrul unor proiecte europene, obţinând bani şi bunuri totalizând aproximativ 780.000 Euro. De asemenea, în aceeași perioadă, inculpatul Sasu Cristian Iosif, cu ocazia completării declaraţiilor de avere şi de interese, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului în privinţa deţinerii prin interpuşi a celor două societăţi sus-menţionate precum şi a bunurilor şi foloaselor obţinute necuvenit, ca urmare a administrării acestora, de natură să producă consecinţe juridice”.
    Pe timpul cât se află sub control judiciar, Cristian Sasu trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu se apropie şi să nu comunice nici direct şi nici indirect cu unii dintre martori, primari ai comunelor cu care cele două firme pe care le-a administrat în fapt au avut încheiate contracte; să nu intre în sediile celor două societăți comerciale şi să nu ia legătura cu niciunul dintre angajaţii acestora; să nu exercite funcţia de inspector şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Satu Mare, funcţie de care s-a folosit în săvârşirea infracţiunii. Lui Cristian Sasu i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
    În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator mai multor bunuri mobile și imobile aparţinând inculpatului Sasu Cristian Iosif, până la concurenţa sumei de 780.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.