Ultima actualizare: azi, 14:25
Locale

Kereskenyi Gabor, declarat incompatibil. Deputatul consideră că raportul nu este întâmplător

kereskenyi gaborUPDATE: Deputatul Kereskenyi Gabor consideră că acuzaţiile ANI nu sunt tocmai întâmplătoare, la câteva zile după ce şi-a o posibilă  candidatură la Primăria Satu Mare.

“Aș dori să punctez patru aspecte:

1. Nu este normal într-un stat de drept sa aflu despre decizia ANI prin intermediul mass-media.
2. Jurisprudența Înaltei Curți de Casație și Justiție a stabilit foarte clar prin hotărâri definitive și irevocabile atât în cazul Iohannis cât și în cazul mai multor primari din județul Satu Mare ce înseamnă starea de incompatibilitate, edilii câștigând aceste procese cu Agenția. Nu cred că există diferență între un caz din județul Sibiu sau un caz din județul Satu Mare, pentru că toți trebuie să fim egali în fața legii.

3. Sunt ferm convins totodată că nu întâmplător a ieșit acest raport la 10 zile după anunțarea unei posibile candidaturi la Primăria Municipiului Satu Mare.

4. Este firesc că vom ataca raportul în instanță, cu convingerea fermă că vom câștiga”, a precizat deputatul. 

 ORA 14:00 – Agenţia Naţională de Integritate susţine că actualul deputat Kereskenyi Gabor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada în care a fost viceprimar al municipiului Satu Mare, fiind în acelaşi timp şi reprezentantul municipalităţii în Transurban.

Potrivit unui comunicat de presă transmis astăzi de către Agenţia Naţională de Integritate, Kereskenyi Gabor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 04 noiembrie 2008 – 22 iunie 2012, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și funcția de reprezentant al Municipiului Satu Mare în Adunarea Generală a Acționarilor a S.C. TRANSURBAN S.A. Satu Mare, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003.

Asemănător acestui caz mai sunt şi altele în judeţ, edilii atacând în instanță decizia ANI.

5 comentarii

 1. Vasile Răspunde

  Cine i-a tras-o la Gabor? Stie cineva cine a depus plangerea? Sa-i fac statuie!

 2. cetatean Răspunde

  Consilierul Ratiu s-a inteles cu Gabor Kereskenyi si cu ceilalti consilieri udmr sa voteze impotriva proiectului de constructie al unui fast food la Burdea pentru ca Ratiu vrea sa cumpere de la Fusle o parte din teren si sa construiasca el acolo..Asta este opozitia pe care o fac cele doua partide in detrimentul dezvoltarii orasului..

 3. ungur Răspunde

  Sa va fie rusine domnule Gabor pentru ca a-ti intrat in cardasie cu hotul acesta de Ratiu.noi cetatenii nu mai contam pentru dumneavoastra?

 4. becu Răspunde

  Este cel putin interesant ca dupa Sentinta Iohannis ANI mai scoate asemenea traznai. Oare de ce? Nu a gresit nici unul dintre primarii si viceprimarii indiferent de apartenenta politica care sunt hartuiti de ANI cu astfel de prostii.

 5. R.I.P. Răspunde

  In intersectia Burdea primarul intentioneaza sa faca un fast food tip McCoi care va fi administrat de fiul sau. In acest sens s-a inteles cu Ratiu si Kereskeny sa treaca proiectul. Dar bineinteles numai spre binele locuitorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.