Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Măsuri de prevenire pentru perioadele caniculare

caniculaAvând în vedere atenţionările meteorologice periculoase vă transmitem faptul că în cursul zilei de luni, 6 iulie, s-a anunțat Cod Galben pe raza județului Satu Mare, vremea fiind călduroasă, caniculară în orele amiezii, când se vor înregistra temperaturi maxime de 35…37 de grade, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) local va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități.

Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor monitoriza cu toată atenția evoluția fenomenelor meteorologice pentru a putea interveni în timp util la apariția unor eventuale situații de urgență.

Autoritățile locale vor monitoriza asigurarea continuității furnizării utilităților pentru populație.

Serviciile publice deconcentrate de specialitate vor verifica modul în care sunt respectate și aplicate prevederile OUG 99/2000.

În perioadele cu temperaturi extreme angajatorii trebuie să ia toate măsurile prevăzute de Legea protecţiei muncii nr. 90/1996 pentru asigurarea condiţiilor de microclimat la locul de muncă în limitele prevăzute de normele generale de protecţie a muncii.

Măsurile pentru asigurarea condiţiilor de microclimat la locul de muncă vor fi stabilite de angajator, împreună cu reprezentanţii sindicatelor sau, după caz, cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor.

Pentru asigurarea condiţiilor de microclimat la locul de muncă în instituţii şi în unităţi finanţate din fonduri bugetare şi extrabugetare măsurile vor fi stabilite de ordonatorii de credite, respectiv de conducătorii instituţiilor.

În perioadele cu temperaturi ridicate extreme, angajatorii trebuie să asigure următoarele măsuri minimale:

    a) reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice;

    b) asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă;

    c) alternarea efortului dinamic cu cel static;

    d) alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.

    e) asigurarea apei minerale adecvate, câte 2 – 4 litri/persoană/schimb;

Sursa: Prefectura Satu Mare

 

 

 

 

Un comentariu

  1. Ioan Flore Răspunde

    Legea nr. 90/1996 a fost abrogata in urma cu 9 ani, respectiv de la data de 1 oct.2006, prin Legea nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.