Ultima actualizare: azi, 22:25

Totul despre sex

Mult temutele BTS

btsO BTS este orice infectie ce poate trece de la o persoana la alta in cursul actului sexual. Unele sunt minore si se pot vindeca dupa tratament  cu antibiotice, dar altele pot sa te ucida. De obicei ele se transmit la inceputul unei noi relatii, asa ca de ori de cate ori faci sex neprotejat (fara prezervativ) cu un partener nou ar trebui sa te controlezi medical impotriva BTS. Prezervativele te vor proteja de acele BTS care se contracteaza prin schimb de fluide corporale (sperma, sange, secretii) dar tot poti sa iei herpes si negi, care se transmit prin simpla atingere a pielii contaminate. Nici paduchii sau raia nu se impiedica de prezervativ, sarind cu avant in primul fir de păr intalnit. De fapt singura garantie ca nu vei prinde nici o BTS este sa nu faci sex deloc.

Ca multe alte boli, BTS nu aleg – si nu poti spune exact cine le are. Foarte bine, fereste-te de baietii murdari, care traiesc in promiscuitate, dar daca iti imaginezi ca cei draguti, curati, de treaba, si inocenti nu prezinta nici un pericol din acest punct de vedere, esti incredibil de naiva. La fel de creduli sunt si cei care isi intreaba partenerii daca au vreun simptom suspect. Sa fim seriosi!

Nici un tip nu o sa zica, – daca tot a venit vorba, sa stii ca ieri penisul imi era plin de niste basici urate care azi s-au umplut de puroi – in plus, este foarte posibil sa nu fi observat nimic, intrucat unele BTS sunt alarmant de lipsite de simptome.

Daca remarci vreo modificare in secretia penisului/ vaginului , vreo durere sau iritatie in timpul actului sexual sau cand urinezi, o basica, ulceratie, neg, umflatura sau roseata pe organele genitale, pe fund sau in jurul lor, trebuie sa mergi la doctor acum.

Daca se descopera ca ai vreo infectie nu este numai politicos, ci si extrem de important sa pui mana pe telefon, si sa spui treaba asta orcui a facut amor cu tine. N-o sa fie in al noualea cer, dar trebuie sa iti fie recunoscatori ca i-ai anuntat. Netratate, multe BTS pot afecta capacitatea de a avea copii. Altele, ca SIDA, sunt fatale.

 Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!
Reclamaţii ulterioare nu se primesc!
Dr. Sorin Nichita

[email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.