Ultima actualizare: ieri, 21:30
Locale

Noi stații de autobuz, în curând la Satu Mare

Ionut BujorDirectorul Transurban Satu Mare, Ionuț Bujor, a anunțat astăzi în cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Vârstnice că în curând vor fi amenajate noi stații de autobuz în municipiul Satu Mare iar unele autobuze vechi vor fi înlocuite cu autobuze ceva mai noi.
Pensionarii s-au plâns prefectului Eugeniu Avram de faptul că stația de pe str. Cuza Vodă nu este acoperită, nu sunt bănci de așteptare  iar Ionuț Bujor a le-a răspuns că stațiile de autobuz sunt în competența Primăriei și că în cursul lunii august se vor monta 23 de stații de autobuz acoperite în tot orașul, mai multe bănci și 20 de automate de bilete noi de ultimă generație.

Potrivit directorului Transurban, în Satu Mare circulă 43 de mijloace de transport atât mai vechi cât și mai noi, după bugetul municipiului, dar care corespund normelor în vigoare. De asemenea, acesta a anunțat că se vor scoate din uz șase autobuze și vor fi înlocuite cu alte șase autobuze second hand, dar de o calitate mult mai bună.

O altă problemă ridicată a fost lipsa aerului condiționat din autobuze, în această perioadă caniculară. În acest context, directorul a precizat că într-adevăr această problemă a fost semnalată dar că a fost remediată, însă pe de altă parte, reprezentanții Asociației Pensionarilor i-au atras atenția că ar trebui să mai verifice, pentru că sunt doar vorbe.

reprezentanti Asociatia Pensionarilor

Pentru a se rezolva aceste probleme iar transportul în Satu Mare să fie în bune condiții, Ionuț Bujor a declarat că a invitat-o la Satu Mare pe directoarea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), în vederea implementării unui proiect pentru achiziția de autobuze prin fonduri europene.

3 comentarii

  1. sm Răspunde

    exista in SM autobus cu aer conditionat?

  2. Norick Răspunde

    Da exista ! Problema e’,ca numai iarna functioneaza… 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Patru bărbați s-au luat la bătaie până au ajuns în spital

Poliţiştii din cadrul Secţiei Satu Mare, au fost sesizaţi miercuri, despre faptul că pe strada Abatorului, din localitatea Vetiş, judeţul...

Închide