Ultima actualizare: azi, 18:09

 

Locale

Petre Mureşan anunţă că liberalii vor să dea în judecată Consiliul Judeţean

Petre MuresanCopreşedintele PNL Satu Mare, Petre Mureşan, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să acţioneze în judecată conducerea Consiliului Judeţean deoarece consilierii liberali au solicitat informaţii de interes public în baza Legii 544/2001 şi nu au primit încă răspuns.

Potrivit acestuia, în data de 17 aprilie conislierii PNL au depus la Consiliul Judeţean o adresă cu 17 întrebări prin care solicită unele informaţii cu privire la cheltuirea banilor publici, iar nici până astăzi nu au primit răspuns, deşi ar fi trebuit să îl primească în maximum 30 de zile.

“Considerăm că suntem în faţa unui abuz care trebuie sancţionat. Suntem hotărâţi să facem plângere la instanţa de contencios administrativ. Am arătat că aceste date vizează modul în care în judeţul Satu Mare se cheltuiesc banii publici. Probabil că refuzul nejustificat al Consiliului Judeţean Satu Mare ascunde anumite ilegalităţi pe această temă”, a delcarat Mureşan.

El susţine că de fapt consilierii judeţeni PNL îşi desfăşoară mandatul în necunoştinţă de cauză, din momentul ce nu au primit informaţiile solicitate.

Petre Mureşan a reamintit faptul că PNL a cerut şi informaţii cu privire la datoriile Spitalului Judeţean, având informaţii pe surse cum că instituţia ar avea datorii de peste 12 milioane lei din care şase milioane reprezintă arieratele. De asemenea, a mai solcitat procesele verbale de la ultima verificare în ce priveşte acţiunile social-culturale şi sportive ale instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean.

“În aceste condiţii, se pune întrebarea cine ce interese are şi în ce direcţii se scurg acele fonduri care ar trebui gestionate la modul foarte profesionist, pentru că judeţul Satu Mare se situează în coada topurilor judeţelor din aproape majoritatea punctelor de vedere ale cetăţenilor, începând de la cele culturale, la administrative şi economice”, a încheiat Mureşan.

4 comentarii

 1. opozitie da so stim si noi Răspunde

  In prima faza vor, apoi se gandesc concret, apoi vor lua o decizie, apoi a vor supune la vot nu cumva sa le incurce afacerile unora dintre ei, suparandu-l pe Govor, asa ca, vorba poetului,,vor trece anii cum trec ganduri”, pana in 2016

 2. gigi Răspunde

  La cacealma si circ is fruntasi pdl-listii astia travestiti acum in pnl,dar daca il intrebi pe unul din ei despre istoria pnl lui adevarat habar nu au,stiu doar sa fac CIRC

 3. adi Răspunde

  De ce PETRICA nu ti-a dat GOVOR destule lucrari hai devi cinic . esti de risu curci baiete

 4. calin Răspunde

  Petrica puta mica s-a enevat,,,ce ziceti are curaj sa faca asa ceva eu va spun sigur ca nu ,el este mult mai PSDist chiar si decit Govor doar ca e pus in fruntea PNL pentru a nu deranja afacerile de familie,, acest cretin iimpreuna cu prietenul lui GHILEA au transformat PNL in echipa de rezerva a PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.