Ultima actualizare: ieri, 22:30
Gastro

Prajitură cremoasă cu ciocolată

prajitura-cremoasa-cu-ciocolata-800x600-26580Ingrediente

Garnitura de branza:

250 g branza Philadelphia cu continut redus de grasime (15%)

50 gr zahar

Pentru blat:

2 cani de faina (260 gr)

un sfert de cana de cacao neindulcita (25 gr)

1 lingurita de praf de copt (3 gr)

1 lingurita de bicarbonat (3 gr)

1 cana de zahar (215 gr)

1 cana margarina la temperatura camerei (113 gr, eu am pus unt)

2 oua mari

250 ml lapte

Glazura:

3 cani de zahar pudra (360 gr)

125 ml lapte

60 gr de ciocolata semi dulce, topita

Mod de preparare

1) Preincalziti cuptorul la 180C/350F. Vaporizati o tava de 34/22 cm (13/9 po) cu un spray vegetal sau ungeti-o cu un pic de ulei/unt.

Pentru garnitura de branza, bateti branza impreuna cu zaharul pana cand compozitia este omogena.

2) Pentru prajitura, amestecati intr-un vas faina, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul. Cu un mixer amestecati bine zaharul si margarina/untul. Adaugati ouale si continuati sa amestecati. Incorporati amestecul de faina, praf de copt si bicarbonat alternand cu laptele si mixati pana cand aluatul este cremos si omogen.

3) Varsati jumatate din aluat in tava pregatita dinainte. Intindeti deasupra garnitura de branza si acoperiti-o cu restul de aluat. Bagati tava in cuptorul preincalzit si lasati-o pana cand prajitura este coapta, aproximativ 25 de minute. La mine a durat 35 de minute. Puneti tava pe un gratar si lasati prajitura sa se raceasca complet.

4) Pentru glazura, mixati bine zaharul pudra, laptele si ciocolata pana cand totul este cremos. Intindeti uniform peste prajitura racita.

In reteta se spune ca pentru a intinde mai usor garnitura, trebuie pusa cu lingura din loc in loc peste aluat si apoi intinsa cu o mica paleta de metal.

Observatii personale:

Pentru glazura am pus ciocolata in lapte si am topit-o la microunde dupa care am adaugat zaharul si am amestecat totul foarte bine. Mi s-a parut ciocolata putina si glazura prea dulce. Am mai topit cam 75-100 gr de ciocolata amara (75% cacao) si am adaugat-o in glazura. Cred ca ar trebui folosita ciocolata amara, nu semi dulce si cred ca ar merge fara probleme 100-125 gr. Cantitatea de zahar nu cred ca se poate reduce pentru ca nu ar mai iesi glazura onctuoasa.

Mod de servire

Prajitura cremoasa cu ciocolata se lasa putin la racit dupa care se poate servi.

Sursa: www.culinar.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.