Ultima actualizare: azi, 18:20

Sport

Sătmăreanul Ciprian Brata a debutat în Europa League

Ciprian brataMijlocaşul sătmărean Ciprian Brata a semnat în această vară cu FC Botoşani, cu dorinţa de a evolua mai mult în Liga 1 şi, de ce nu, în Europa League. Amintim că Ciprian a fost timp de 2 ani de zile jucătorul echipei Pandurii Târgu Jiu, dar a prins doar două meciuri în Liga 1. Aseară a fost un moment foarte important din viaţa fotbalistului Ciprian Brata, primul meci într-o competiţie europeană de anvergură, Europa League. Chiar dacă nu a fost titular, Ciprian a intrat bine în joc, în minutul 73, înlocuindu-l pe căpitanul moldovenilor Marius Croitoru. Introducerea lui Brata în acest meci important arată că antrenorul Leo Grozavu se va baza pe tânărul mijlocaş sătmărean în acest sezon.

Joi seara, FC Botoşani a jucat primul meci într-o competiţie europeană din istoria clubului. Partida a fost disputată în compania echipei FC Tskhinvali din Georgia. Din păcate pentru trupa antrenată de Leo Grozavu, meciul s-a terminat 1-1 şi pe botoşăneni îi aşteaptă un retur de foc în Georgia. FC Tskhinvali este un adversar modest, cu o valoare a lotului de doar 3,43 milioane de euro, faţă de 12,3 milioane cât valorează în acest moment FC Botoşani.

Golul românilor a fost marcat de Petre Ivanovici, în minutul 21, cu o execuţie superbă, în timp ce egalarea a venit de la Katcharava, în minutul 46. Returul se va juca pe 9 iulie, în Georgia.

Ciprian are 24 de ani, este mijlocaş, poate evolua pe ambele benzi şi de-a lungul carierei a activat la Olimpia Satu Mare, Şimleul Silvaniei, FC Braşov, Turnu Severin, Corona Braşov şi Pandurii Târgu Jiu. FC Botoşani a terminat campionatul trecut pe locul 8, dar participă în UEFA Europa League, deoarece mai multe echipe aflate în fruntea clasamentului se află în insolvenţă.

Un comentariu

  1. Sandor Răspunde

    Nu a debutat ieri… a mai jucat cu Pandurii!!! cu o echipa din Estonia!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.