Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Satu Mare ar putea fi sub cod roşu de caniculă. Ce fac autorităţile

comitet situatii de urgentaSubprefectul Altfatter Tamas a convocat astăzi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a aproba planul de reducere a efectelor caniculei, cu atât mai mult cu cât există informaţii, neconfirmate, că judeţul ar putea fi miercuri sub cod roşu de caniculă.

Membrii Comitetului au aprobat planul care prevede o serie de măsuri, Prefectura transmiţând instituţiilor măsurile care trebuie luate.

În cadrul întâlnirii, subprefectul a mulţumit Serviciului de Ajutor Maltez şi echipei Caritas care distribuie gratuit apă. Urmează ca miercuri şi cei de la Crucea Roşie să distribuie apă potabilă trecătorilor.

Altfatter a făcut o vizită la Urgenţe şi Serviciul de Ambulanţă, unde a cerut suplimentarea personalului pentru a fi pregătiţi de intervenţie în caz de solicitări foarte multe. Deocamdată nu a fost cazul, find mai puţini pacienţi decât în weekend.

De asemenea, el a cerut şi sprijinul preoţilor pentru a ţine deschise bisericile, ce pot fi locuri foarte bune de refugiu.

“Am solicitat tuturor celor patru mari culte din Satu Mare ca lăcaşurile să fie deschise cetăţenilor pentru a-şi găsi o oază de răcoare în acele momente critice. Mă refer la persoanele vârstnice, la persoanele care sunt cardiace, copii, gravide şi alte categorii de persoane care au predispoziţii la aceste temperaturi înalte”, a declarat subprefectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.