Ultima actualizare: ieri, 21:05
Locale

Undă verde pentru fast food-ul tip Mc Drive la Burdea

sedinta Consiliu Local (8)După două amânări şi discuţii în contradictoriu, consilierii locali au aprobat în şedinţa de astăzi schimbarea funcţionalităţii unei parcele de teren de la capul podului Decebal care ar permite construirea tip Mc Drive la Burdea. Proiectul a fost adoptat în forma propusă de către primarul Dorel Coica, fără niciun amendament şi fără niciun comentariu, fiind patru abțineri.

Primarul Dorel Coica a declarat că acum aşteaptă ca firma franceză care şi-a manifestat intenţia de a construi acest fast food să vină să depună documentaţia pentru autorizare. Investiţia s-ar situa între 3-5 milioane lei.

sedinta Consiliu Local (5)

46 comentarii

 1. anonim Răspunde

  NU mai folositi termenul de MCDrive. E un simplu si BANAL fast food care va face servirea si pentru clienti prea lenesi sa coboare din masina. WOW…mare realizare 😀 Minunat cum un medic tine mortis sa imbolnaveasca populatia cu mancare tip fast food. 😀 Alte mari realizari precum “Saorma la pachet” sau “Cafea To-Go” pe cand?

  • hatman Răspunde

   Fraților dar cine va pune să mincati,adică noi să nu avem nici market,nici măcelărie,nici brutărie ca mincam.Faceți foame atunci.

  • pt boul anonim Răspunde

   :-))) atotnestiutorule si fraierule, oare carnea de pui zarzavaturile si legumele tale nu te imbolnavesc??? pe care le mananci zilnic daca tot vine vorba de mancare. Oare shaorma ce contine? Bine ca slanina ta fripta si carnatii tai nu dauneaza sanatatii ….

   • Y Răspunde

    studiile arata ca pe aceasta pagina numarulde prosti este in continua crestere! Si pt individul cu slanina si carnatii: Daca nu ai inteles ca nu mancarea sau tipul de restaurant ce se deschide e problema ci alta…poi fratele meu…ce pot spune, mare e gradina domnului

  • Sos Răspunde

   Atentiehttps://coshcorobelu.wordpress.com/2015/07/04/serialul-godfather-de-satu-mare-episodul-i-el-consigliere-cosmin-ratiu-bistosul-romanesc-de-la-insigna-udmr/

  • Vocea satmarenilor Răspunde

   insigna UDMR
   04 Saturday Jul 2015
   Posted by Vocea Sătmărenilor in Uncategorized ≈ Leave a comment
   deputat-kereskenyi-gabor-33 modificatCosmin-Ratiu-Adrian-Albu-25 modificat

   Lipsindu-i ideile proprii, marioneta Raţiu nu poate decât să-şi imite păpuşarul

   A nu se înţelege că dorim să apărăm interesele primarului Dorel Coica, cu atât mai puţin ale edililor dinaintea lui, însă cineva trebuie să vorbească şi despre cealaltă cauză majoră pentru care Sătmarul a rămas, după 25 de ani, la stadiul de oraş cu potenţial. O urbe rămasă mult în urma altor reşedinţe de judeţ din vecinătate. Activitatea consilierul local Cosmin Raţiu este cel mai recent exemplu al modului în care activează frăţiile sus-amintite.

   Nu poţi să-I ceri unui consilier local să lucreze în înteresul propriei etnii, nici al partidului din care face parte, însă trebuie să-I impui să lucreze în interesul contribuabilui pe care îl reprezintă. Din păcate pentru noi sătmărenii, tocmai aici este localizată respingătoarea carie din activitatea consilierului stomatolocal Cosmin Raţiu. Un român a cărui singură menire în politică pare a fi aceea de a asigura un primar maghiar pentru Satu Mare. Paradoxal, nu-I aşa? Nu, dacă vedem adevăratele motive care stau în spatele acestui scop.

   Cine manevrează cheiţa soldăţelului Raţiu

   Moneypulator dar delăsător din fire şi indiferent la activitatea CL, soldăţelul Cosmin Raţiu devine brusc efervescent atunci când cheiţa de la spate este acţionată. Jucăria, valoroasă pentru cel care o deţine, a avut de-a lungul timpului mai mulţi proprietari. Iuliu Ilyes, a fost printre primii deţinători. După principiul “dezbină şi cucereşte” l-a introdus strategic în spatele liniei de front a PDL-ului, cu ordinul clar de a aduna cât mai multe voturi din partea electoratului român. Anii au trecut, soldăţelul a avansat în regimentele portocalii, ajungând acum un colonel-caporal (un rang fictiv, asemeni activităţii pe care o desfăşoară) cu aspiraţii de general major. La fel de impropriu este şi numele clinicii Sfântul Anton, o instituţie medicală creată şi finanţată de Ilyes & co., pentru a-I fi oferită cadou consilierului stomatolocal, drept recompensă pentru actele total necreştineşti pe care le-a făcut şi încă le mai face.

   Acest dar a atras cu sine şi multe obligaţii pentru fostul soldăţel Cosmin Raţiu. Prin urmare, telecomanda (jucăria cu cheiţă s-a modernizat între timp) de la sediul UDMR este acţionată tot mai des. Gurille rele spun că dispozitivul se găsea la un moment dat pe unul dintre pervazele clădirii de pe strada Mihai Viteazul, putând fi acţionat de orice membru al UDMR, inclusiv femeia de servici. Recent însă, deputatul Gabor Kereskenyi, dând dovadă de egoism, a hotărât să-şi însuşească telecomanda Raţiu, oferind-o numai colegilor apropiaţi, pentru a se bucura în cerc restrâns de tumbele şi onomatopeele jucăriei. De câteva săptămâni sforile marionetei Raţiu au început să fumege. Odată cu apropierea alegerilor locale păpuşarii au început să acţioneze febril. Prin urmare, stomatolocalul sătmărean îşi anunţă intenţia de a candida pentru Primărie. Tradare cu repeţie am putea spune, deoarece scopul este identic cu cel impus odinioară de Ilyes – acela de a obţine cât mai multe voturi din partea electoratului român şi de a-i ASIGURA (bistoşa, dacă ne este permis jocul de cuvinte ) fotoliul de primar lui Gabor Kereskenyi, noul protector.

   quick-france-fast-food-720.0

   El consigliere Raţiu tânjeşte după o bucăţică din tortul investiţiei de la Burdea

   În fond şi la urma urmei, de ce Cosmin Raţiu se lasă atât de uşor manipulat? Cum mare parte din politica sătmăreană funcţionează după principiul “interesul mişcă fesul”, acest consigliere acceptă fără să scrâşnească ordinele, dintr-un simplu motiv – necesitatea de a rămâne în cercurile de putere ale administraţiei locale şi a-şi apăra astfel interesele financiare ce decurg de aici. De la debarcarea lui Ilyes, asupra situaţiei monetare a familiei Raţiu au planat nori negri. S-a dus vremea ponturilor primite în exclusivitate, a finanţărilor oferite pe sub mână şi, cel mai important, a protecţiei de care s-a bucurat atâta vreme. Asta nu înseamnă că avida marionetă trebuie să stea încă un an (atât cât mai durează mandatul primarului Coica) cu mâinile în sân. El consigliere Ratiu a devenit prin urmare foarte interesat de investiţia care ar urma să aibă loc în zona Burdea. Defapt, este mai interesat de terenurile pe care ar urma să fie construit viitorul fast-food decât de investiţia în sine. Ce legătură are Raţiu cu aceste proprietăţi? Niciuna. Tocmai acest fapt îl deranjează enorm. Nu poate profita, încă, în niciun fel de pe urma tranzacţiilor dintre Primărie şi aceşti proprietari. Nu poate face presiuni, nu poate intermedia sau manipula, prin urmare nu poate ciuguli nimic. Prin urmare, tot ce poate să facă este să iasă în presă şi să spună că această investiţie nu este în folosul cetăţenilor deoarece mâncarea de la fast-food nu este sănătoasă. Este ca şi cum Cosmin Raţiu ar afirma, cu punct şi virgulă, următoarele:

   Să nu procedăm ca proştii de băimăreni, orădeni, clujeni, bucureşteni, americani, japonezi etc. Noi trebuie să rămânem un oraş înapoiat, parazitat şi sufocat. Nu avem nevoie de contribuabili la bugetul local, de angajatori sau de spaţii de socializare. Dacă vrem mâncare fast-food, o obţinem uşor după un drum de 100 de km până la Baia Mare. Cu ocazia asta vizităm şi mall-ul lor, că noi suntem prea inteligenţi pentru asemenea mizilicuri
   Cu căruţa la Clinica veterinaro-stomatologică

   Pentru a încheia în aceeaşi notă ironică trebuie să amintim unica iniţiativă, în calitate de consilier local, a domnului Cosmin Raţiu, şi anume aceea de a se permite liberul acces al căruţelor prin centrul urbei sătmărene. Circulaţia în Satu Mare este una prea fluidă şi prea liniştită. Prin urmare este necesară intercalarea căruţelor în coloanele de maşini, pigmentarea cu balegă a carosabilului, ca să nu mai vorbim despre înjurăturile neaoşe şi zgomotoase ale căruţaşilor. Nu de puţine ori, spun apropiaţii lui Raţiu, acesta şi-a manifestat dorinţa de a-şi extinde business-ul medical spre zona centrală a Sătmarului. În acest sens spaţiul de la Burdea i-a tras de multe ori cu ochiul. De aici şi dorinţa acerbă (manifestată hotărât într-o recentă conferinţă de presă) de a afla numele proprietarilor de teren. Dacă îi va ieşi pasenţa, este posibil ca în loc de fast food, la Burdea să regăsim cabinete medicale. O afacere tată-fiu, o pseudoclinică (pentru clinicile veritabile este nevoie de instruire temeinică şi respectarea jurământului lui Hippocrate, ceea ce nu e cazul aici) veterinaro-stomatologică, administrată de Raţiu Senior, pe partea animalieră şi de Junior Soldăţel, pe segmentul dentiţiei umane. Locatarilor din zonă nu le-ar rămâne decât să îndure “miresmele” cabaline pe fondul sonor al frezelor dentare.

   • vocea satmatenilor Răspunde

    DERANJ MARE D LE COICA APELATI LA APELATIVE GEN SERGIU BABASAN.
    RATIU URMATORUL PRIMAR.

   • Ieremia Răspunde

    Comentarii fara fundament ,acuzatii mincinoase la adresa unor oameni care au ajutat satmarenii de multe ori.Toate sunt dirijate de primarul oltean Coica care in delirul lui simte cum pierde teren in fata alegatorilor.
    In2016 vom avea primar liberal .nu de la PSD sau UDMR ei au distrus orasul.

   • LEORDEAN DANI Răspunde

    Ratiu este noua generatie de oameni capabili sa scoata orasul din dezastrul creat de P.S.D

  • satmarean Răspunde

   Felicitari primarului Coica pentru sustinerea oricaror investitii.

  • Podină Răspunde

   Ba cretinule cum poti sa spui asa ceva .hai sa le inchidem pe toate in cazul acesta.

 2. bogdan Răspunde

  Asa lune rea k la noi nu am mai vazut. Domnule anonim nici cand se face ceva in orasu asta nu e bine? Acel fast food va crea la randul lui vreo 10 locuri de munca, va plati taxe si impozite…..in plus nu va obliga nimeni sa mancati fast food. Parca noi am fii singurul oras din lume cu fast food

  • anonim Răspunde

   @Bogdan.. fara suparare dar dumneata ta sti toate dedesubtirile? Cunoasteti toate interesele personale pentru care unele persoane tin cu dintii de unele “aranjamente”??? Creaza 10 locuri de munca… o picatura de apa intr-un ocean de coruptie. Sunt notiuni prea fine si complexe pentru devoratorul de presa comun.

   • ALEX Răspunde

    D-le Anonim!!admir calmul si raspunsul dat.incercati va rog sa i explicati lui bogdan si celor multi ca el urm:acel investitor francez la care face referire ,,primarul,,este el insusi,coica prin prietena lui buna Grama care locuieste in Franta unde primarulpetrece mult timp.dta d-le anonim stii mai multe si din sursa sigura asa ca fa un efort doar,doar se vor destepta cativa daca le mai aratati niste aspecte!

    • anonim Răspunde

     @Alex – fara a confirma sau nega afirmatiile dumneavoastra (prefer sa imi pastrez o oarecare neutralitate) doresc doar sa precizez faptul ca exista un numar foarte restrans de cetateni in acest oras care cunosc povestile adevarate din spatele articolelor de presa frumos cosmetizate ca sa dea bine la marele public. Politica este o arta complexa de panze bine tesute pe care nu oricine le poate intelege.

   • Emilia Vancea Răspunde

    Daca fiecarui primar care s-a perindat la Primaria acestui oras pana acum i-ar fi trecut prin cap sa creeze nu 10 ci 5 locuri de munca , v-ati gandit cate ar fi fost ? Asta e! Invidia e mare! Consilierii nostri se pare ca au fost obisnuiti numai cu primari fara idei ! Acum ca este unul care vrea,poate si-l duce si capul toti mor de ciuda! Haide Coica !

    • satmarean Răspunde

     5×6=30 locuri de munca hahaha esti postac fraged neexperimentat. Si am fost generos, pe anderco si ilyes i-am numarat de doua ori

  • mutu Răspunde

   @nene anonim de la 15.04:fastfood -ul ofera varianta sa mananci rahat!Din partea mea sa ai pofta buna!

   • anonim Răspunde

    @Mutu, atunci cand nu ai o replica inteligenta cobori la nivelul insultelor… Bravos! Adevarul doare mon cher, iar daca tu esti de partea celor ce fac jocurile(cu postaci ce lucreaza de zor la propasirea imaginii iubitilor conducatori) sau pur si simplu faci parte din marea masa de ignorati eu nu am cu ce sa te ajut. Inca traim intr-o tara libera unde fiecare are dreptul sa isi exprime parerea. Fie ea elocventa, fie chiar si o ieftina aluzie la o oarecare injuratura 🙂

   • x Răspunde

    mutule ai gusturi bune. sper sa halesti zilnic de la McDonald’s. din partea mea sa ai pofta buna. si celor care vor hali de la mizeria aia. pfffff……multi prosti mai sunt pe lumea asta! Vreau la Arsenie Bocaaaaaa!!!!!!!!

    • matroz Răspunde

     Parca nu voi fugiti cu purcel si vitel la Baia mare sa infulecati minunile de vizavi de Maramuresul!!!Vezi sa nu ti se implineasca vrerea:Arsenie Boca e sus!

     • x

      mda…e sus. si va ramane acolo. la pupat de moaste cu tine 😉

  • mungiu Răspunde

   Este o diversiune ,Coica se pare ca spala banii de la firma de salubrizare,.
   In 2012 Coica promitea satmarenilor ca scoate Florisalul din oras iar acum au cel mai mare buget din istoria primariei.
   Coica mincinosul.

   • satmarean Răspunde

    In timpul asta florisalul nu are bani de o nenorocita de plasa ca sa nu sparga parbrizele masinilor parcate acolo unde tunde iarba :-))).
    Orasul inca pute dupa toate parangheliile, centrul e plin de pete de ulei ars, urina si voma. Praful si mizeria infernala nici nu le mai bagam in seama.
    Ce sarbatori mai urmeaza?

 3. adrian a Răspunde

  Coica agent FLORISAL CEL MAI MARE BUGET DIN ISTORIE

 4. MIHAI S Răspunde

  Un primar care a nenorocit orasul,gata vrem ca tinerii sa conduca tara nu retardatiii/////////

 5. Daniel Răspunde

  Retardati sunt cei care au negociat pe ascuns cu proprietarii terenului de la Burdea ca sa nu-l lase pe Coica sa deschida acolo ce si-au dorit satmarenii.Tot cu R de la retardati incepe si numele acelui consilier!

 6. Toma Caragiu Răspunde

  Eeeeeeee, n-ati inteles nimic…dar e ok… ca asa e in tenis https://www.youtube.com/watch?v=ruJABTkX8To

 7. costel& $$$$$$dolarel Răspunde

  Primarul catastrofa ataca disperat pierde voturi si lumea il detesta ca nu a facut nimic constructiv doar a distrus orasul.

  • viruta Răspunde

   Nu perde voturi deloc! Castiga din ce in ce mai multe ! Omul acesta chiar ca pune suflet in tot ce face!Si de la mine un vot pentru Coica!

 8. adriana Răspunde

  Rusinea orasului COICA dorel COSTEL ataca oameni dragi satmarenilor , sa vii tu oltean belit sa spui ca dr RATIU senior a vrut sa consrtuiasca cabinet in zonz BUrdea deja este prea mult atata timr cat acest teren este a lui SILE PUSCAS iar tu ca primar aperi interesul FLORISAL in loc sa tii cu cetatenii .RUSINE COICA SI DEMISIA ,,,,,,….OLTEAN MINCINOS..

  • Popica Răspunde

   Ratiu si familia lui sunt niste profitori ai banului public si al fondurilor UDMR.

   • MITICA Răspunde

    COICA a subjugat orasul totul este a lui si STARMEDICA ESTE facuta de el .un incapabil si mincinos.

 9. Laura Răspunde

  Ratiu a vrut sa cumpere terenul de la Fusle pentru a face cabinete .

 10. ariel Răspunde

  Se vede ca Ratiu este interesat doar de el nu si de satmareni si apoi cum sa votezi un asemenea om care pune mai presus de cetateni interesele proprii?

  • Arabela Răspunde

   Ariel daca ai impresia ca exista politician caruia ii pasa de cetatenii pe care ii reprezinta inseamna ca traiesti pe alta planeta 🙂 Logic ca toti isi vad de interesele proprii… doar au de returnat favoruri celor care i-au propulsat in campaniile electorale 🙂 Cine crezi ca ii finanteaza? Si crezi ca sponsorii nu isi vor inapoi portia din “investitie”?

 11. INGRID Răspunde

  COICA agentul al Florisal in SATU MARE ,dar vine D.N.A si va taie piuitul ,mai bine vor face cabinete CLINICA RATIU decat burgeri si saorma .LA GARA CU OLTEANUT AGENT RUS.

 12. marioara Răspunde

  Parca santem blestemati cu asemenea primari.Coica olteanu, !o catastrofa mincinoasa a orasului .
  Pleaca toti specialistii din primarie si ramane el cu fufele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.