Ultima actualizare: azi, 21:42
Locale

Ziua Imnului Național sărbătorită la Satu Mare şi Carei (Foto)

Ziua Imnului National (11)Reprezentanții instituțiilor sătmărene și membrii partidelor au sărbătorit astăzi Ziua Imnului Național a României, eveniment marcat printr-o serie de manifestări care s-au desfășurat pe platoul din fața Palatului Administrativ din Piața 25 Octombrie.

Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului de stat și alocuțiunea privind simbolistica versurilor imnului național al României. Despre semnificația imnului a vorbit directoarea adjunctă a Muzeului Județean Satu Mare, Daniela Bălău.

Seria manifestărilor a continuat cu un scurt moment religios oficiat de preotul militar, Cristian Silaghi iar plutoanele și întreaga asistență au interpretat imnul național al României.

”Însemnele noastre naționale, stema, imnul național, drapelul sunt ceva mobilizator pentru noi toți și ar trebui să le acordăm mai multă atenție. Eu în acest moment, nu pot decât să îmi exprim bucuria, satisfacția că reușim să marcăm acest eveniment în județul nostru, municipiul Satu Mare. De asemenea, pe această cale aș dori să le adresez tuturor românilor să fie mândri de imnul lor național și de ceea ce înseamnă el”, a declarat prefectul Eugeniu Avram.

”Fiecare zi care ne reamintește de însemnele naționale, drapel, imn, Ziua Națională a României, cred că trebuie să fie organizate, respectate, stimate. Consiliul Județean Satu Mare s-a implicat în organizarea acestor evenimente, de fiecare dată, în fiecare an și cred că asta așteaptă de la noi sătmărenii. Eu cred că însemnele naționale și Ziua Națională a Imnului, fiecare român trebuie să le aibă în inimă”, a afirmat președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef.

”Ziua Națională a Imului Românie, după părerea mea, este o zi deosebit de importantă pentru poporul nostru iar momentul în care se înalță drapelul patriei la fiecare podium pentru premianții din România și când se cântă imnul de stat, fiecare simte că este român. Poporul nostru și-a ales un imn deosebit intitulat ”Deșteaptă-te române” și sper că acest lucru s-a întâmplat”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Govor.

La eveniment au fost prezenți și elevi și preșcolari sătmăreni care după încheierea manifestărilor au primit pliante cu semnificația imnului național dar și bomboane.
Tot astăzi, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Carei a avut loc un scurt moment solemn, organizat de Direcția de Cultură a Municipiului Carei, cu ocazia Zilei Imnului Național al României.
Bogdan Georgescu, director al Direcției de Cultură și Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Direcției de Cultură au evocat istoricul Imnului Național, preoți din cadrul Parohiei Ortodoxe române din Carei au rostit o rugăciune de binecuvântare a Zilei Imnului. La finalul momentului, solista Roxana Șichet, acompaniată la vioară de prof. Vlad Pașca au interpretat Imnul Național al României, alături de cei prezenți.

 

Un comentariu

  1. Tatiana Răspunde

    Oficialitatile astea nu pot sa mearga din cand in cand la un croitor si sa nu-si mai ia costume cu doua numere mai mari?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Captură de droguri în Petea: 170 kg de heroină (FOTO)

Captură de droguri în Petea. Circa 170 kg de heroină au descoperit polițiștii astăzi într-un TIR care încerca să iasă...

Închide