Ultima actualizare: azi, 15:18

Locale

10 hectare de miriști și vegetație uscată distruse în incendii

incendiu masinaÎn cursul weekend-ului trecut, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a intervenit pentru limitarea şi stingerea unui număr de nouă incendii în spaţii deschise. Urgenţele au fost anunţate prin apelul unic 112, fiind semnalate în zilele de sâmbătă şi duminică.

Pompierii au intervenit prompt pentru lichidarea incendiilor de vegetaţie uscată izbucnite pe raza localităţilor Negreşti Oaş, Vezendiu, Santău, Boghiş, Satu Mare (zonele, cartier Sătmărel şi Gara de Sud), Carei (două incendii) şi Odoreu.

În total, au fost afectate de pârjolul focului, aproximativ 10 hectare de mirişti şi vegetaţie uscată.

În toate situaţiile, cauza probabilă a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise iar mijlocul de aprindere, brichetă sau chibrituri.

Având în vedere că cele mai multe incendii semnalate în decursul săptămânii trecute, au fost de vegetaţie uscată, reamintim cetăţenilor că nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale poate avea consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

În acest sens, transmitem cetăţenilor care întreprind acţiuni de igienizare a terenurilor de vegetaţia uscată, următoarele măsuri specifice :

– Izolarea zonei de ardere faţă de drumuri, construcţii, instalaţii, fond forestier, culturi agricole vecine prin executarea de fâşii arate;

– Executarea arderii numai pe timp de zi şi doar în condiţii meteorologice fără vânt;

– Parcelarea miriştilor în suprafeţe de maxim 10 hectare prin fâşii arate;

– Supravegherea arderii până la finalizarea ei.

Sursa: ISU Someș Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.