Ultima actualizare: azi, 17:13
Locale

AJOFM: Angajatorii au obligația de a anunța locurile de muncă vacante

descărcare (10)Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, informează agenții economici din județ ca au obligația de a comunica la sediul agenției toate locurile de muncă vacante. Această obligație este dată de prevederile Legii nr.76/2002 cu modificările și complectările ulterioare, care la art.10 prevede obligativitatea comunicării tuturor locurilor de muncă vacante în timp de 5 zile lucrătoare de la vacantarea lor.

Angajatorii care au încadrat în muncă, conform legii, persoane din rândul beneficiarilor de indemnizații de șomaj, au obligația de a anunța în termen de 3 zile agențiile pentru ocuparea forței de muncă la care aceștia au fost înregistrați.

De asemenea, angajatorii au obligația să comunice la AJOFM Satu Mare ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate conform alin.(1) la art.10, în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condițiile legii.

Nerespectarea acestor termene se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 10.000 lei în conformitate cu art.113 litera k) din Legea 76/2002.

Sursa: AJOFM Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Prinși de polițiști în timp ce furau porumb și sfeclă de zahăr

În cursul zilei de marţi, 18 august, poliţiştii din cadrul Secţiei Tăşnad au depistat pe Iosif L. şi Iudita M....

Închide