Ultima actualizare: azi, 23:00
Locale

Andreea Paul cheamă femeile în politică

andreea paulDeputatul PNL Andreea Paul a făcut astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, un apel tuturor sătmărencelor să se implice în viaţa politică, arătând că la nivel de judeţ sexul frumos ocupă sub 5% din poziţiile publice. Potrivit acesteia, din cei 65 de primari doar trei sunt femei.

Chem femeile să se implice în viaţa politică. Chem sătmărencele să se implice în alegerile locale care bat la uşă. În Satu Mare sunt trei femei primar din 65. Asta înseamnă sub 5% femei lider în administraţia publică locală, deși suntem mai mult de jumătate femei din populaţie“, a spus Andreea Paul.

De asemenea, aceasta se gândeşte la un proiect pentru copiii care au părinţi plecaţi la muncă în străinătate.

În mod particular chem femeile liberale şi toate celelalte doamne active politic, sau nu, din Satu Mare, să ajute copiii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate. Vă invit să discutăm şi să punem pe masă, apoi în practică un proiect, în colaborare cu biserica pentru sprijinirea copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, dar şi pentru asistaţii sociali sau pe cei fără adăpost. Am în vedere însă în special copiii din familii cu probleme dar şi oamenii fără adăpost. Îmi doresc un parteneriat între organizaţiile de femei din toate partidele politice, serviciile sociale din primării şi biserici. Reprezentanţii bisericii se pot ocupa în spaţiile lor de educaţia copiilor după şcoală, iar în proiect să fie incluse cadrele didactice voluntare din organizaţiile de femei a partidelor politice care au acest har şi drag de a lucra cu copiii, benevol”, a mai spus Andreea Paul.

Parlamentarul de Ţara Oaşului a mai prezentat o statistică oficială din care reiese că judeţul Satu Mare este pe ultimul loc la speranţa de viaţă, cu doar 73 de ani, dând vina pe politicenii din ultimii 25 de ani.

8 comentarii

 1. MARIUS CHIS Răspunde

  Dute doamna taie frunze la tine in SALAJ vi tu in SM sa ne inveti cum se face politica s-au cum se fura?
  Ia spune duduie cite contracte are sotul tau cu primaria NEGRESTI

 2. Raspunsul negresteanului Răspunde

  Niciun contract

 3. Bogdan Diaconu Răspunde

  In loc sa invitati femeile in politica, reprezentati-le cum se cuvine! Aparati interesele satmarenilor!Luptati pentru amanarea aplicarii Directivei Europene prin care, din 26 septembrie 2015, toti detinatorii de centrale termice nu le vor putea utiliza, daca sunt mai vechi de 10 ani!

 4. Țepeș Răspunde

  Doar naivii n-au ghicit logica acțiunilor lui Ponta, copiate la indigo după strategia lui Tăriceanu.
  Ponta dă pomeni după pomeni, la toată lumea, știind că va pleca și va lasa mortu’€™-n casa viitorului guvern.
  Viitorul guvern nu va avea de unde să plătească măririle de salarii pe care le da cu maximă dărnicie Victor Ponta, știind că nu le va plăti el.
  Viitorul guvern va fi în situația guvernării Băsescu-Boc.
  Fie taie salarii și venituri pentru care nu există resurse sustenabile în buget, și se sinucide politic, fie lasă țara pe topogan la vale până ne trezim în situația Greciei.
  De aici pericolul mortal spre care se îndreaptă România.
  Totul a început cu pensiile parlamentarilor.
  A urmat creșterea salariilor demnitarilor, susținută cu entuziasm și de către președintele Iohannis, ale salariaților guvernului și președinției, iar acum ale medicilor.
  Bineînțeles că odată deschisă cutia Pandorei, nimic nu mai poate opri cererile bugetarilor.
  Cer salarii mai mari și profesorii, și polițiștii, în curând alte categorii de bugetari, cereri pe care bugetul nu le poate susține.
  Soluția deja anunțată de Ponta și Teodorovici: deficite mari, îndatorarea țării, facturi achitate de urmașii noștri.
  Exact că Tăriceanu, care a lăsat 5,5% deficit bugetar, după o creștere de 8% a economiei.
  Nu cred că Ponta să fie atât de inconștient încât să nu înțeleagă ce face. Mai ales că lui Teodorovici i-a scăpat porumbelul, când a declarat că 20% dintre funcționari freacă mentă, adică nu fac mai nimic.
  Dar nu-i pasă. Nici de România, nici de români. Nu se înghesuie să ducă bani în investiții, în infrastructura atât de necesară, în educație și sănătate.
  Ponta sacrifică o țară întreagă pentru meschine interese electorale. Dacă viitorul regim nu va fi în stare să plătească toate salariile crescute de Ponta, va spune: vedeți, doar eu sunt în stare să cresc salarii, ceilalți nu pot, știu doar să tăie.
  Probabil la un segment important de alegători va prinde această poveste.
  O soluție ar fi să nu accepte nici o forță politică să vina la guvernare, să-l lase pe Ponta să-și frângă gâtul în propriile promisiuni aberante.
  Dar dacă prețul plătit va fi alunecarea României pe pantă Greciei? Putem să asistăm pasivi la această alternativă?
  Și atunci, ce este de făcut?
  Singură șansa este ca parlamentării să înțeleagă că își îngroapă viitorul politic alături de Ponta și să-l oprească din această acțiune nebunească care ne amintește de Nero din Romă antică.

  • miki Răspunde

   Rau te poti plictisi prietene. Ori ai dat copy paste si atunci nu esti decat un postac plictisit.

 5. Miso Gino Răspunde

  Hai cucoană, și da-ne pace! Sătmărencele sunt femei serioase și nu se prostituează în halul asta!

 6. Ion Răspunde

  Doamna draga, dupa ce v-ati dat examenul la guvernare si ati luat nota 2, ce rost mai are sa va zbateti atata? Nu ar fi mai bine sa va ocupati de tunuri din banul public? ca acolo aveti talent cu carul

 7. satmarean Răspunde

  Domna deputat, din păcate, unele directive ale UE sunt adoptate într-o manieră incorectă, fără a se lua în calcul costurile implementării normelor adoptate. În această categorie se află Directiva Europeană ce reglementează regimul centralelor termice. Din 26 septembrie 2015, cei care dețin centrale termice mai vechi de 10 ani vor fi obligați să renunțe la ele, să-și cumpere altă centrală, evident, mult mai scumpă, pe care le vor putea folosi maximum 10 ani.
  Conform statisticilor, în România sunt circa 1,5 milioane familii ce dețin centrale termice, milioane de români afectați de această Directivă Europeană.
  Din rațiuni economice, majoritatea românilor nu-și vor putea permite luxul de a investi în centrale noi, o dată la 10 ani, fapt pentru care solicit Guvernului României amânarea aplicării acestei Directive Europene. Totodată, rog parlamentarii noștri europeni să amendeze această Directivă Europeană, solicitând obligativitaea schimbării centraleor termice la un termen rezonabil de 20-25 de ani! În cazul în care demersul lor nu va conduce la modificarea Directivei, rog Guvernul României să inițieze un program național pentru a oferi facilități la schimbarea centralelor termice pentru cei afectați de această Directivă Europeană!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.