Ultima actualizare: azi, 17:05
Locale

Canicula și seceta au produs pagube. Un grup de lucru al Prefecturii va analiza efectele din județ

SAMSUNG CSCJoi, 6 august, prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a convocat o şedinţă de lucru a grupului de suport tehnic din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), cu atribuţiuni în gestionarea situaţiilor de secetă prelungită şi de caniculă. Temele dezbătute pe ordinea de zi au fost: asigurarea în condiţii normale a furnizării apei potabile în oraşul Negreşti-Oaş, evaluarea efectelor produse de secetă asupra culturilor agricole şi măsurile ce se impun a fi întreprinse de instituţiile şi autorităţile publice, în perioada în care judeţul Satu Mare se află sub cod galben de caniculă.

Întrucât nivelul debitului apei pe văile care alimentează staţia de tratare a apei din Negreşti-Oaş este unul scăzut şi pentru a preveni situaţia de restricţionare a  furnizării apei potabile către cetăţeni, prefectul le-a cerut instituţiilor şi autorităţilor cu atribuţiuni în domeniu, o mai mare implicare, vigilenţă şi eficienţă. De asemenea, cetăţenii sunt rugaţi de a da dovadă de înţelegere, de înalt spirit civic şi solidaritate, privind consumul propriu de apă în scopuri gospodăreşti şi de uz casnic şi să evite folosirea apei potabile în alte scopuri, cum ar fi: udatul grădinilor, teraselor, curţilor, pavajelor, etc.

În vederea evaluării efectelor produse de secetă asupra culturilor agricole, prin ordin al prefectului, s-a constituit un grup de lucru care se va deplasa în teren pentru a analiza situaţiile produse.

Prefectul, dr. Eugeniu Avram le-a cerut instituţiilor şi autorităţilor publice să întreprindă măsurile care se impun pe timp de caniculă, asigurarea de apă potabilă, protejarea persoanelor vulnerabile, îndeosebi copiii şi persoanele vârstnice şi asigurarea celorlalte măsuri care se impun.

Sursa: Prefectura Satu Mare

2 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Evaluati de dragul evaluarii ca sa aveti ce raporta? Ca bietii agricultori cu aceleasi pagube raman cu sau fara evaluarea dumneavoastra…

  2. gigi Răspunde

    Asta i Romania lucrului bine facut sau plimbat prin strainatete in vacante cica in interesu tarii,unii is bat capu cat de cat sa se faca cv in tara asta,la altu se gandeste unde sa mai plece, i-l doarea undeva de problemele cu care se confrunta Romania,lucreaza o zi si in restu plimbari pe banii nostrii!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.