Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Două căruțe spulberate de un pensionar băut la volan

descărcare (12)Poliţiştii rutieri careieni au fost sesizaţi în data de 26 august 2015, ora 22.10, despre faptul că, pe DN 1F, între localităţile Ghenci şi Carei, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pargube materiale.

La faţa locului oamenii legii au stabilit că un pensionar, în vârstă de 75 de ani, conducea autoturismul marca Renault şi a intrat în coliziune cu două vehciule cu tracţiune animală, care circulau în faţa şi care  se tractau. Cele două căruţe nu erau echipate corespunzător pentru a putea circula pe drumurile publice, pe timpul nopţii.

Din fericire, în urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.