Ultima actualizare: ieri, 22:23
Locale

Expoziție ”Satu Mare- portrete ale oraşului”, la Muzeul Județean

AFIS FINAL copyPaulovics Lászlò, grafician şi pictor originar din Satu Mare, a pus întotdeauna un accent deosebit pe sincronizarea artei sale cu orizontul de aşteptare a prezentului. Astfel, a traversat un drum destul de lung şi sinuos de la suprarealismul anilor 50 până la folosirea unor forme aparţinând postmodernismului. Dacă la începutul carierei sale, artistul a fost adeptul aluziilor mitologice, în prezent arta sa se carcterizează prin folosirea frecventă a simbolismului crucii ca semn al unei religiozităţi certe dar temperate.

Expoziţia „Satu Mare- portrete ale oraşului” va fi vernisată în data de 14 august, ora 17.00, la sediul Muzeului Judeţean Satu Mare, B-dul Vasile Lucaciu nr 21, iar masa rotundă consacrată artei sale purtând titlul: „Satu Mare în culori” va avea loc în data de 18 august, ora 17.00, cu participarea unor personalităţi de seamă ale vieţii artistice sătmărene (în aceaşi locaţie).

Sursa: Muzeul Județean Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Spectacol astronomic: Perseidele pot fi admirate în noaptea de 12 spre 13 august

Un spectacol astronomic unic - curentul de meteori al Perseidelor - va putea fi admirat și de pe teritoriul României,...

Închide