Ultima actualizare: azi, 20:48
Totul despre sex

Gonoreea

gonoreeaCe este? Suna rau si chiar poate fi. Cauzata de bacterii transmise de un partener infectat, se transforma intr-o infectie care se raspandeste uneori in fluxul sanguin.

Cum stiu daca m-am molipsit? Perioada de incubatie (timpul scurs pana la aparitia simptomelor) este de 2-10 saptamani, iar primele simptome sunt adesea minore, asa ca scapa neobservate. Barbatii au dureri la urinare sau remarca o scurgere alba sau galbuie. Femeile pot constata si ele ca urinarea a devenit foarte neplacuta sau ca secretia vaginala este mai abundenta ca de obicei. Poti face gonoree si la anus sau in gat.

            Ce-i de facut? Doctorul va lua o mostra de secretie purulenta si o va analiza. De obicei gonoreea reactioneaza la penicilina si este posibil sa ti se administreze o singura doza mare – comprimat sau injectie. Uneori, insa, gonoreea este rezistenta la penicilina si vei avea nevoie de alt antibiotic. Se face tratament simultan si contra clamidiei, deoarece cele doua au obiceiul nefericit de a merge mana in mana.

            Se poate vindeca? Revine? In mod normal se vindeca total cu antibiotic, dar trebuie sa repeti analizele pentru a fi sigura.

            Mi-am infectat partenerul? Gonoreea se raspandeste prin sex vaginal, anal sau oral. Daca ai facut oricare dintre ele fara prezervativ, este posibil sa fi luat si partenerul (sau poate ti-a dat-o el de la inceput).

 Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!

Dr. Sorin Nichita
[email protected]

 

Un comentariu

  1. mihaela Răspunde

    În Anglia să sterg la fund mâncarea se seară.!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.