Ultima actualizare: azi, 16:26
Sport

Olimpia-Valea lui Mihai, 5-0, într-un meci amical. Csik testează un atacant sârb

Velimir Stankovici (numarul 5) se afla in probe la OlimpiaPe o căldură greu de suportat, Olimpia Satu Mare s-a impus categoric 5-0 în faţa echipei de liga a III-a, CS Unirea Valea lui Mihai. Partida a început cu un sfert de oră întârziere, deoarece oaspeţii au întârziat. La 17:45, ora începerii partidei,  pe stadionul Olimpia erau prezenţi foarte puţini spectatori. Lucru lesne de înţeles, datorită temperaturii ridicate; termometrul arăta 35 de grade. La final de cantonament, meciul a fost o ocazie bună pentru antrenorul Tiberiu Csik de a testa disponibilitatea la efort a jucătorilor. În prima repriză a jucat şi Velimir Stankovici, un jucător ofensiv sârb de 23 de ani, care a mai jucat în liga secundă din Suedia. Noutate a fost şi Unlu Rafetcan, un junior cu cetăţenie română şi turcă, din grupa de juniori a lui Ioan „Lulu” Dragomir.

Meciul a fost dominat de Olimpia de la un capăt la altul. Sătmărenii au arătat bine fizic şi tactic, au controlat bine mingea la mijlocul terenului. Tiberiu Csik a decis să înceapă prima repriză cu Şuta – Muntean (C), Şimon, Heil, Unlu –  Takacs, Selagea, Lukacs, Bura – Stankovici, Boştină.

În minutul 14, Boştină este faultat în careu, iar centralul Ovidiu Mazilu acordă penalty pentru Olimpia. Selagea trece pe lângă deschiderea scorului, ratând vinclul porţii apărate de Perenyi. În minutul 18, acelaşi Boştină este faultat în careu şi sătmărenii primesc al doilea penalty. Boştină decide să-şi asume execuţia şi nu dezamăgeşte, ducând scorul la 1-0. În minutul 33, Takacs are o cursă superbă spre poartă finalizată cu şut. Portarul respinge, dar sârbul Stankovici este pe fază şi marchează din 3 metri. Cu 2 minute înainte de pauză, Boştină înscrie cel mai frumos gol al partidei: un şut puternic, pe jos, de la 25 de metri.

Repriza secundă, antrenorul Csik decide să trimită o formulă schimbată total: Cherecheş – Ciul, mark Csik, Iuhas (C), Roatiş – R. Rus, Villand, Cădar, Bîgiu – David Tamas, Faur. După 15 minute de joc, David Tamas agaţă o minge care era cât pe ce să părăsească suprafaţa de joc, driblează doi adversari şi şutează plasat pe lângă portar, modificând tabela la 4–0. În minutul 73, Faur rămâne singur cu portarul, dar este blocat în ultima secundă. Bîgiu stabileşte scorul final, 5-0, după ce păcăleşte un fundaş advers şi şutează la colţul lung.

Până la debutul sezonului, pe 29 august, Olimpia va mai disputa o serie de jocuri amicale.

Olimpia Satu Mare mai are la dispoziţie două săptămâni să se pregătească pentru noul sezon al Ligii a II-a, programat să înceapă în 29 august. Până atunci, clubul sătmărean va mai disputa câteva meciuri amicale. Primul va avea loc marţi, la Oradea, în compania echipei Luceafărul din oraș. După aceea urmează o partidă cu Unirea Jucu și una cu Sănăteatea Cluj. Datele exacte pentru cele două partide încă nu au fost stabilite. 

2 comentarii

 1. Cosmin Răspunde

  Cica echipa de liga a 3!!!
  Ziaristi de 2 bani.
  V lui Mihai joaca in camp ligii a 4 jud Bihor!!!

 2. Szabi Răspunde

  S-au inscris in Liga 3 anul asta, prostule al familiei!!

  Si scorul a fost mincinos, Valea lui Mihai a jucat bine!!!
  Cu doua 11 m acordate in primele minute, ce sa vorbim??!?!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.