Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Programe diversificate la Zilele Culturale Partium

conferinta Partium (4)Principalii organizatori ai Zilelor Culturale Partium, președintele UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba, deputatul Kereskenyi Gabor, președintele Fundației Identitas, Szocs Peter și Stier Peter, au susţinut astăzi o conferinţă de presă lângă Turnul Pompierilor, prezentând câteva detalii din programul evenimentelor de săptămâna viitoare.

Potrivit acestora, în perioada 17-24 august în municipiul Satu Mare vor avea loc 150 de programe în 15 locaţii. Bugetul evenimentului este de 400.000 de lei, din care doar 25% reprezintă bani publici din partea Primăriei şi a Consiliului Judeţean, restul fiind de la cei 72 de sponsori. Pe parcursul celor opt zile, pe scene vor urca 600 de persoane din alte oraşe, organizatorii subliniind că evenimentul are deja importanţă turistică.

Deputatul Kereskenyi Gabor a dorit să amintească de câteva dintre activități, cum ar fi meciul de fotbal dintre UDMR şi presă în memoria fostului jurnalist sportiv Romasz Janos, o întâlnire cu fostele glorii a fotbalului maghiar Meszoly Kalman, Hrutka Janos şi Detari Lajos dar şi o degustare de vinuri, în scopul promovării produselor locale.

Senatorul Pataki Csaba a adăugat că la acţiune vor participa lideri politici atât din România cât şi din Ungaria, printre care se numără şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.