Ultima actualizare: azi, 19:27
Locale

Sătmăreancă suspectată de terorism. A fost arestată în Italia

terorismO sătmăreancă de 36 de ani, a fost arestată în Italia suspectată de terorism. Diana Medan (Kauther) este simpatizantă a reţelei teroriste Stat Islamic şi menţinea legătura online cu islamişti din Marea Britanie, anunţă ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, precizând că suspecta va fi extrădată în scurt timp.

“Începând din decembrie 2014, Italia a expulzat 47 de islamişti. În următoarele ore va fi expulzată o femeie de naţionalitate română, în vârstă de 34 de ani, care locuia legal în provincia Bolzano (regiunea Trentino-Alto Adige), arestată în portul Genova. Graţie activităţilor de investigare, au fost depistate activităţile pe care românca le avea în publicarea online a unor materiale de propagandă islamistă şi intenţia de a lupta de partea mujahedinilor”, a declarat ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, citat de IlVelino/AGV News.

“Identificarea posibililor militanţi islamişti şi expulzarea lor din Italia înseamnă protejarea cetăţenilor italieni. În acest sens, acordăm o atenţie specială mediilor online, pentru că au devenit mijloacele cele mai facile de recrutare islamistă. Românca menţinea contacte frecvente cu internauţi din Marea Britanie, şi ei susţinători ai reţelei teroriste Stat Islamic”, a spus Alfano.

Potrivit site-ului de ştiri PrimoCanale.it, românca în vârstă de 36 de ani a fost arestată marţi în Portul Genova (nordul Italiei), la revenirea cu un feribot din Tunisia.

Tânăra este suspectată de legături cu medii islamiste, astfel că Ministerul italian de Interne a emis un ordin pentru extrădarea sa din Italia.

Românca, găsită vinovată în trecut de trafic de droguri, a fost în Tunisia cu soţul ei, care este cetăţean tunisian. Ea a revenit în Italia pentru că locuieşte în regiunea italiană Trentino Alto Adige (nord-est).

La coborârea de pe feribot în portul din Genova, românca a fost arestată preventiv de agenţi ai Direcţiei italiene pentru Investigaţii Generale şi Operaţiuni Speciale (DIGOS). Autorităţile italiene au iniţiat procedurile pentru extrădarea suspectei în România.

“Este vorba de o persoană suspectată că ar fi adeptă a jihadului” (războiul sfânt islamic – n.red), a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate italiene citată de publicaţia Il Giornale.

Mandatul pentru extrădarea româncei, emis de ministrul de Interne al Italiei, Angelino Alfano, a fost validat miercuri de o instanţă judiciară italiană. Românca a fost apărată în instanţă de avocata Antonella Cascione.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.