Ultima actualizare: azi, 13:03
Locale

15 fermieri instruiți la cursul ”Managementul performant al Fermei” din microregiunea Țara Oașului

elsylineSocietatea comercială ELSYLINE SRL cu sediul social în localitatea Baia Mare, jud. Maramures a finalizat proiectul cu titlul “Managementul performant al Fermei”.

Obiectivul proiectului s-a încadrat în Obiectivul general al măsurii 41.111 din cadrul PDL Țara Oașului, respectiv: îmbunătățirea competivității sectoarelor agricol, silvic și alimentar, utilizarea durabilă a terenurilor agricole și protecția mediului, prin acțiuni de formare, informare și difuzare de cunoștințe inovative adresate persoanelor adulte care activează în sectoarele menționate prin îmbunătățirea și dezvoltarea competențelor necesare ale celor care sunt sau vor fi implicați în activități agricole și forestiere.

Prin acest curs s-a urmărit dobândirea de informații și cunoștințe relevante care să permită gospodărirea durabilă a terenurilor agricole și forestiere, creșterea calității managementului la nivel de fermă, restructurarea și modernizarea în sectoarele de procesare și comercializare pentru produse agricole și forestiere, contribuind astfel la îmbunătățirea condițiilor de viață și reducerea șomajului în zonele rurale.

Activitățile care s-au derulat in cadrul proiectului:

Caravană de informare în cele 13 unități administrativ teritoriale, componenete ale microregiunii Țara Oașului (Comuna Tarna Mare, Comuna Cămârzana, Comuna Bătarci, Comuna Gherța Mică, Comuna Călinești – Oaș, Comuna Vama, Comuna Certeze, Comuna Remeți, Comuna Târșolț, Comuna Bixad, Comuna Orașu Nou și Comuna Racșa).

            Trei Workshop-uri pentru selecția grupului țintă – în localitățile Turț, Vama și Certeze.

            Activitatea de formare – la Turț, 15 participanți, 5 zile.

            Seminarii pentru informare și difuzare de cunoștințe în localitățile: Turț, Certeze și Vama.

În cadrul acțiunii de formare desfășurată la Turț au avut loc ateliere practice în grupe de câte 2-4 persoane și grupe de lucru pe următoarele teme:

            Promovare și Vânzare

            Planificarea activităților în fermele mixte

            Planificare și managementul unei afaceri

La sfârșitul instruirii participanții au fost testați din tematica parcursă și au evaluat la rândul lor prin intermediul unui chestionar următoarele aspecte:

            Organizarea și modul de desfășurare al cursului

            Tematica parcursă

            Calitatea informațiilor predate 

Rezultate:

            140 de participanți la workshop-uri;

            15 persoane instruite;

            120 persoane informate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale, Publicitate
Criminalii din Micula au fost prinşi. Sunt trei tineri care au vrut bani!

Criminalii femeii din Micula au fost prinşi şi arestaţi astăzi, aceştia atacând-o pe bătrână pentru bani. Este vorba despre doi...

Închide