Ultima actualizare: ieri, 21:36
Locale

Adrian Cozma acuză: finanţare ilegală la Olimpia şi management defectuos

Adrian CozmaConsilierul județean Adrian Cozma i-a transmis astăzi primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, în cadrul unei conferințe de presă, să facă public raportul Curții de Conturi a României cu privire la finanțarea ilegală a Clubului Olimpia. Potrivit acestuia, raportul relevă în mod clar că suma de peste 500.000 lei, acordată Clubului Olimpia, ar fi ilegală.

”Este inadmisibil, este o bătaie de joc ceea ce s-a făcut în ultimii 3 ani la Primăria Satu Mare. Raportul Curții de Conturi relevă în mod clar finanțare ilegală a Clubului Sportiv Olimpia, cu peste 532.000 lei.  Din păcate aceata este și cauza pentru care nu avem performanță la acest club. Raportul nu a fost făcut public, deși este o chestiune de interes pentru fiecare cetățean, este vorba de banii sătmărenilor. Pe această cale, lansez o solicitare primarului Satu Mare, prin care să facă public raportul Curții de Conturi a României, care a stabilit acest aspect. Vreau să fiu foarte bine înțeles, Partidul Național Liberal, eu ca tânăr, ca cetățean, susținem performanța, însă nu suntem de acord cu astfel de derapaje”, a declarat Adrian Cozma.

În altă ordine de idei, Adrian Cozma a afirmat că în urmă cu două luni a solicitat un audit financiar independent a Clubului Olimpia, însă nu a primit niciun răspuns.

”Nimeni nu a băgat în seamă aceea solicitare, deși, în baza unor informații pe care le-am avut am știut că acolo sunt probleme. Uitați că astăzi, se întâmplă ceea ce am spus, finanțare ilegală, cheltuieli inutile cu transportul, bani cu care se putea cumpăra un autocar pentru club și cheltuieli cu cazarea, bani din care puteam să întreținem un mic oraș din Africa”, a spus consilierul.

Adrian Cozma a mai ținut să precizeze că nu are nimic cu jucătorii și cu cei care își aduc aportul în a crește performanța la Clubului Olimpia, ci cu ”managementul defectuos”, care în opinia lui, ”și-a dovedit nepriceperea, în special a acelui domn care astăzi se numește manager de club”.

Un alt exemplu statuat și constatat de către o instituție, a fost dat în cadru conferinței de către Adrian Cozma, cu privire la mărirea ilegală a salariului unui administrator public, care susține el ”primarul a făcut-o din pix”.

”În acel raport se constată că în luna martie 2014, s-a majorat nejustificat, prin dispoziția primarului, Coica Costel Dorel, salariul administratorului public. De la nivelul salariului de bază, înregistrat în 31.12.2013, în sumă de 4.045 lei la 5.142 lei, în condițiile în care conform prevederilor legale, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, se mențin la același nivel cu cel acordat pentru luna decembrie 2013. Ca să fim foarte bine înțeleși, primarul din pix, a spus, domnul administrator public, respectiv șef la Clubul Olimpia, ia să îți mărim salariul cu 1.100 de lei, din pix”, a afirmat Adrian Cozma.

19 comentarii

 1. Nemeth Răspunde

  Asa imi place !!!
  Adevarul trebe zis din cand in cand !!!

 2. catalin Răspunde

  Domnule COSMA devii un papagal fara consistenta . De ce nu va uitati in curtea dumneavoastra sa vedeti cum primari sustinuti de dumneavoastra storc bani din bugetele locale ,,,ar fi mult mai bine sa va indreptati privirea inspre ei decit sa vedeti piatra din ochiul vecinului fara a vedea bolovanul din ochiul dumneavostra ,Faceti public va rog cite proiecte de hotarire ati depus in mandatul dumneavoastra de consilier pentru dezvoltarea judetului nostru ? Sa cam saturat lumea de papagali carora le place sa dea bine in poza dar fara nici o consistenta,,,Nu vedeti ca plingeti singur ca un copil ramas fara lapte in sticluta cu biberon si nimeni nu se indura a va umple sticla pentru a nu se mai auzi in gitiit absurd si sec pe care nimeni nu il ia in considerare ,,,Povestitine cum ati reusit inlaturarea colegului dumneavostra de partid pentru a putea ocupa locul acestuia in functia de consilier judetean cit ati plins pe umeri domnului OLTEAN pina va indeplinit dorinta ?

  • george Răspunde

   ,, sa ” in situatia folosita de tine se scrie ,,S-A” mai studiaza lb Ro si abia apoi sa dai lectii!Daca te cheama si groza inteleg , nu-I de unde de la un slugoi al lui govorila !

 3. Firuța Răspunde

  Adița trebuie sa te lupti mai intai cu colegi tai de partid si apoi cu Coica.

 4. Teni Răspunde

  Voi nu ari facut nimic ptr acest oras rusine sa va fie doar vorbe goale.zero barat

 5. Jiji Răspunde

  Coica e cel mai bun primar pe care l-a avut acest oras ,restul este gargara ieftina.

 6. gigi Răspunde

  Adisor vrei sa sustii performanta si sportu din profitu de la tigi-tigi cumva? Si nu ai loc de Coica? Sau ai intrat deja in campanie electorala? Mai ai timp baiete !

 7. Jing Ling Răspunde

  ” ca cetățean”???? Așa se exprimă un avocat, chiar cu studii dubioase! Cace?

 8. Cristian Valer Beseni Răspunde

  E timpul ca toti incompetenti sa plece de la conducera orasului si a judetului! Avem nevoie de oameni competenti si dornici de a face ceva din ce a mai ramas din orasul acesta !

 9. Baiatfain Răspunde

  Nu pot intelege oamenii care tot comenteaza, dar ei personal nu au nicio realizare.

  In sfarsit un politician care vrea transparenta! Bravo Adi, bravo pnl

 10. Jinjiji Răspunde

  Coica cel mai bun primar??

  Oare orasul nostru chiar nu merita nimic mai mult?

  Cine crede la fel normal ca nu o sa inteleaga politicienii care vor performanta si corectitudine.

  Succes dl. Cosma!

 11. Mihai D. Răspunde

  Eu nu il inteleg pe acest ins. Vrea sa reprezinte generatia tanara, dar foloseste tehnici valabile acum 20 ani. Dom’le haide cu ceva concret, spune cum ai face tu acel ceva, spune-ne ca ai gasit solutia sa iesim din aceasta groapa, nu tot veni cu acuze politicianisme in stanga si in dreapta. Raporrtul ala al Curtii de Conturi poate releva ceva ilegal, insa este o interpretare a legilor facute de respectivii auditori. Probabil se va contesta si vom vedeea cat sunt de ilegale sau nu acele sume. Mi-as dori sa faci parte si tu la un moment dat din aparatul administrativ executiv (lucru care insa nu se va intampla) sa vezi si tu pe pielea ta ce inseamna de fapt un control de la curte si cum se pune problema. Dar asta e, cand vorbesti numai din auzite sau din carti o faci degeaba, nu aduci nimic bun in schimb si de fapt devii doar un si mai mare demagog.

 12. stefan Răspunde

  Mai concret decat atat ce ar putea fi?? Coica si gasca lui sa fie prinsi cu buzunarele burdusite cand ies din Palatul administrativ?Mai mult ca sigur aceste sume sunt finale si vin dupa contestatiile primarului hot, Coica!

  • Daniel Răspunde

   Daca era hot cum il cataloghezi tu nu arata asa orasul.Oricum ,Coica e singurul care a tinut cont si de ceea ce au cerut cetatenii!

   • satmarean Răspunde

    Deaia a demolat garajele oamenilor si acum e o jungla infecta acolo si nici urma de parcari. Da strada V Lucaciu ai vazut cum arata la doi ani dupa asfaltare? Strazile ti se par curate? Cat de des iti speli masina? Unde e al treilea pod? Da al patrulea? Da centura? Iata autogara, nu e autogara! A si vrem si catarg

 13. andrei Răspunde

  Oare domnul din articol FUMEAZA?Tigari cu timbru sau UCAINIENE?
  Sau poate fumeaza tigari cu timbru si pe celelalte doar le VINDE?

 14. florin Răspunde

  Atatea ciuperci rasar dupa ploaie! Vai de mama lor! Acuma se afla sa critice pe cine apuca sa auda si de ei lumea ca poate ,poate or obtine un vot .Nicidecum din partea mea!

 15. Ema Răspunde

  Asa si trebuie ,domnule Cozma sa sustineti oamenii care sunt capabili de performanta ! Deci votati si dumneavoastra Coica ! Este singurul primar capabil.In PNL nu se prea vede asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Violatorii copilei de 14 ani, trimiși în judecată

Cei trei tineri care au violat-o pe fata de 14 ani, în localitatea Vama, au fost trimiși astăzi în judecată...

Închide