Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Conectare părinte-copil, subiect abordat de Otilia Mantelers la Satu Mare

conferinta parenting, Otilia Mantelers(7)Cea mai îndrăgită conferință de parenting a avut loc astăzi la Satu Mare, susținută de Otilia Mantelers, specialistă în joacă terapeutică pentru copii, psiholog și trainer PlayfulParenting.

Otilia Mantelers le-a împărtășit părinților sătmăreni câteva sfaturi privind felul în care se pot juca cu cei mici, ajutându-i în același timp să rezolve anumite probleme dar și cum să gestioneze mai ușor crizele de tantrum ale copiilor.

În cadrul conferinței, intitulată ”Conectarea părinte – copil, râsul și lacrimile copilăriei”,Otilia Mantelers a vorbit din experiențele ei, din secretele descoperite de-a lungul timpului și din ceea ce a citit și a aprofundat. A dat exemple chiar din trăirile ei alături de copiii ei.

Subiectul principal a fost joaca cu copiii. Prin joacă, trainerul a explicat că se pot rezolva problemele cu care se confruntă în special cei mici, începând de la frică, gelozie, revoltă, etc.Totodată, copiii își văd emoțiile și reușesc să le dea un loc undeva în căpșorul și în inima lor iar părinților le este mult mai ușor să interacționeze cu ei.

Otilia Mantelers, a mai vorbit despre plânsul copiilor și crizele de tantrum, aceasta sfătuindu-i pe părinți să își lase copiii să plângă ori  decâte ori ei simt nevoia, deoarece nu li se întâmplă nici un rău ci ba din contră, îi ajută să se elibereze de stresul emoțional și fizic, ajungând să fie mai liniștiți.Ea a spus că de cele mai multe ori copiii se crizează și plâng din orice, fără ca părintele să își dea seama care este motivul principal.

În acest caz, trainerul a explicat că tot ceea ce vor copiii, este să ne pese de tristețea lor, să le vorbim frumos, cu calm și chiar să interacționăm cu ei printr-un joc care să îi ajute să se liniștească.

Conferința susținută de Otilia Mantelers le-a oferit părinților sătmăreni și informații despre sănătatea și starea de bine a copiilor, primind astfel nu numai sfaturi ci și un set complet de instrumente utile în creșterea și educarea copilului.

Evenimentul care a adunat peste 50 de părinți a avut loc la Hotel Cardinal și a fost organizat de Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie.

 

Un comentariu

  1. Sabou Florica Răspunde

    Am aflat de conferinta de parenting prea tarziu din pacate si de aceea mi-as dorii sa primesc mai multe materiale pt. ca ma intereseaza subiectul. Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.