Ultima actualizare: azi, 21:32
Locale

Distracție în stil bavarez la Micul Oktoberfest Sătmărean (FOTO)

Micul Oktoberfest Satmarean (36)Șvabii sătmăreni și nu numai au sărbătorit astăzi o nouă ediție a ”Micului Oktoberfest Sătmărean”. Muzică de fanfară şi dansuri populare tradiționale germane, bere, covrigi şi cârnaţi bavarezi, straie populare tradiţionale şi o atmosferă specifică, au fost ingredientele principale pentru a ieși un eveniment pe cinste, organizat de Forumul Democrat German Satu Mare.

Fanfara din Foieni a dat startul petrecerii care s-a desfășurat la Casa Șvabilor, adunând sute de sătmăreni care au gustat preparatele tradițional germane și nu în ultimul rând au băut bere bavareză. Odată ce primului butoi cu bere a fost deschis, halbele celor mai însetați s-au umplut imediat.

Preşedintele FDG Satu Mare, Ioan Leitner, împreună cu președintele filialei municipale Satu Mare, Iosif Holczli, le-au urat bun venit invitaților.

Am ales acest loc pentru Micul Oktoberfest Sătmărean, deoarece vrem să deschidem ușile acestei Case a Șvabilor din Satu Mare, pentru toată lumea care iubește cultura germană și apreciază felul de a fi german”, a declarat Ioan Leitner.

Pentru că specialitatea locală a șvabilor sătmăreni este binecunoscutul ştrudli, oaspeții au gustat și din această delicatesă iar pentru ca atmosfera să fie după tradiția germană, o echipă de dansatori, îmbrăcați în staie şvăbești au făcut o demonstrație de dans, încântând publicul sătmărean.

La eveniment au participat și reprezentanți ai Partidului Național Liberal, printre aceștia fiind cei doi copreședinți, Romeo Nicoară, Petre Mureșan și copreședintele filialei municipale a PNL Satu Mare, Romeo Pop. Aceștia au ciocnit câte o halbă de bere împreună cu conducerea FDG-ului.

Oktoberfest este o sărbătoare populară bavareză cu rădăcini în secolul 19. Pe  17 octombrie 1810, cu ocazia căsătoriei prințului bavarez Ludwig cu prințesa Therese, s-a organizat o mare petrecere pe un teren viran (astăzi Theresienwiese) din München. De atunci, în fiecare an sărbătoarea a luat amploare ajungând în zilele noastre la peste 6 milioane de participanți pe ediție. În paralel sărbătoarea se desfășoară și în mai multe orașe din Germania și chiar din întreaga lume.

2 comentarii

  1. gigi Răspunde

    pnl-isti au dat-o pe germana?

  2. radu Răspunde

    Frumoasa petrecerea, dar tinerii nu mai stiu svabeste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.