Ultima actualizare: azi, 14:05
DRM
Locale

Județul Satu Mare a avut 9 prefecți în 25 de ani

La iniţiativa prefectului Eugeniu Avram a început astăzi o serie de prezentări având ca temă evoluția instituțiilor desconcentrate în județul Satu Mare în ultimii 25 de ani.

Prima instituție care s-a prezentat a fost chiar Prefectura, managerul Cristian Marița făcând o scurtă trecere în revistă a modificărilor prin care a trecut instituția. Acum, Instituția Prefectului și serviciile aparținătoare, au 68 de angajați – înalți funcționari publici, funcționari publici, funcționari publici cu statut special de polițist și personal contractual – organizaţi în 5 servicii.

De-a lungul celor 25 de ani, în funcţie de partidul aflat la guvernare, judeţul a avut 9 prefecţi.

 

cornel morar

MORAR CORNEL – Mandat: 10.08.1990 – 19.01.1993

suciu vasile valer

SUCIU VASILE VALER Mandat: 19.01.1993 – 24.12.1996

 riedl rudolf

RIEDL RUDOLF Mandat: 24.12.1996 – 10.01.2001

 

 gheorghe ciocan

CIOCAN GHEORGHE Mandat: 15.01.2001 – 16.04.2004

 valer marian

VALER MARIAN Mandat: 23.07.2004 – 07.01.2005

 radu bud

BUD RADU Mandat: 07.01.2005 – 18.03.2009

 

giurca radu

GIURCĂ  RADU Mandat: 18.03.2009 – 18.04.2012

 sasu cristian

SASU CRISTIAN Mandat: 18.04.2012 – 12.05.2012

 eugeniu avram

Dr. AVRAM EUGENIU: Prefect din 08.05.2012  

6 comentarii

 1. Prefectura premii Răspunde

  Locul 1 detasat pentru toate trei functiile cumulate prefect,subprefect,inspector sef:Sasu Cristian:.Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea- au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de fostul prefect și subprefect Cristian Sasu, în prezent inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare.

  Cristian Sasu este acuzat de efectuarea de acte de comerţ, incompatibile cu funcţia şi atribuţia, în scopul obţinerii pentru sine de bani şi bunuri necuvenite, precum și fals în declaraţii. Procurorii DNA i-au descoperit o avere colosală pentru cineva care întreaga carieră a fost funcționar la stat. DNA i-a găsit fostului prefect în conturi peste 700.000 de euro, dar și două apartamente în Satu Mare, o casă de peste 200 mp într-o zonă rezidențială, o mașină de lux și două ATV-uri.

  Potrivit unui comunicat remis presei de DNA, pe perioada cercetărilor Cristian Sasu nu poate ocupa funcția de director al ITM Satu Mare.

  ”În fapt, s-a reţinut că, în perioada 2006 – prezent, inculpatul Sasu Cristian Iosif a desfăşurat, cu încălcarea regimului incompatibilităţilor, acte de comerţ constând în administrarea faptică a 2 societăți comerciale, în scopul obţinerii pentru sine de bani şi bunuri necuvenite. Astfel, în perioada sus-amintită, prin intermediul celor două firme, deţinute prin interpuşi, inculpatul Sasu Cristian Iosif a desfăşurat activităţi de consultanţă în cadrul unor proiecte europene, obţinând bani şi bunuri totalizând aproximativ 780.000 euro. De asemenea, în aceeași perioadă, inculpatul Sasu Cristian Iosif, cu ocazia completării declaraţiilor de avere şi de interese, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului în privinţa deţinerii prin interpuşi a celor două societăţi sus-menţionate precum şi a bunurilor şi foloaselor obţinute necuvenit, ca urmare a administrării acestora, de natură să producă consecinţe juridice”, se arată în comunicatul DNA.

  Pe timpul cât se află sub control judiciar, Cristian Sasu trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu se apropie şi să nu comunice nici direct şi nici indirect cu unii dintre martori, primari ai comunelor cu care cele 2 firme pe care le-a administrat în fapt au avut încheiate contracte, să nu intre în sediile celor 2 societăți comerciale şi să nu ia legătura cu niciunul dintre angajaţii acestora și să nu exercite funcţia de inspector şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Satu Mare, funcţie de care s-a folosit în săvârşirea infracţiunii.

  Procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asigurator mai multor bunuri mobile și imobile aparţinând lui Cristian Sasu, până la concurenţa sumei de 780.000 Euro.

 2. Prefectura premii Răspunde

  George Filip portretul ideal de viitor prefect perfect, somer fara somaj, dribleaza foarte bine taxe, plati tva, magician al fraudarilor fiscale, multiple dosare penale nefinalizate, conducere sub influenta multor substante, sociopat care se dedubleaza cand doreste. Eu sunt george filip va rog sa ma votati dar am uitat ca sunt amnezic anonim prefectul se numeste deci reconfiguram traseul PE CINE TREBUIE SA PUP IN partea dorsala? Aaa gata stiu!

 3. Relu Răspunde

  Halal activitatea DNA asemenea personaje abonate la banul public conduc mai departe o institutie?

 4. Filip George Răspunde

  Jigodia asta de Sasu s-a imbogatit pe seama functiilor pe care le -a avut la stat iar acuma dosarul lui este amanat ptr.ca el da cu ciocu tot ce prinde.Toata cariera lui infecta a luat taxe de protectie di a fraudat fonduri europene cu primarii impreuna de la mai multe comune.Traim intr o tara de hoti si institutii pline de oameni corupti inclusiv Dna si Sri si cei care l protejeaza pe acest nenorocit.Dupa ce i su gasit o avere impresionanta facuta la stat el continua sa conduca ITM Satu Mare si dosarul este uitat de procurori.Unde e statul de drept si profeonalismul DNA.?Acest infect a furat din banii cetatenilor si nu are nici o treaba.Cum asa?Sunt persoane privilegiate care pot face orice?Nu cred.Pana la urma trebuie sa stie cetatenii ce se intampla in aceasta tara?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Moarte suspectă pe Horea 6

Moarte suspectă în blocul pe strada Horea nr.6 din municipiul Satu Mare. Un bărbat de etnie romă, în vârstă de...

Închide