Ultima actualizare: azi, 11:57

Sport

Neputinţă pe caniculă. Olimpia a pierdut 2-3 în faţa „Bătrânei Doamne”, după ce a condus cu 2-1 la pauză

Galben-albastrii au parasit terenul cu privirea in pamantMeciul de sâmbătă dintre Olimpia Satu Mare şi UTA Arad a avut de toate: goluri frumoase, răsturnări de situaţie, spectacol pe teren şi în tribune, vreme însorită şi…. ciocniri violente între suporteri şi galerie. Din păcate, Olimpia a ieşit învinsă la capătul unei partide pe care a avut-o în mână. Motivele pentru care sătmărenii nu au învins ar fi multe de enumerat, dar amintim doar două: jucătorii Olimpiei în minutul 45 făceau semne către banca tehnică că nu mai rezistă, iar antrenorii au decis să se închidă în apărare prea repede. Adevărul este că arădenii şi-au dorit mai mult victoria. Având ca lider în apărare un colos bătrân şi puternic în persoana lui Sorin Botiş, componenţii „Bătrânei Doamne” au luptat până în ultima secundă.

Olimpia a început cu Băican – Muntean, Tătăru, Heil, Iuhas – Takacs, Chivari, Selagea, Bura – Boştină, Faur. După 25 de minute de tatonări, în care ambele echipe au avut câte o ocazie mare de a deschide scorul şi Olimpia a surprins printr-un pressing foarte agresiv în jumătatea oaspeţilor, a venit şi primul gol. Din păcate, în poarta lui Băican. Chindriș verticalizează la mijlocul terenului către Curtuiuș, care preia în careu, se întoarce, șutează și înscrie pe lângă portarul sătmărean. Sătmărenii turează motoarele, Faur pătrunde pe dreapta în careu, în minutul 32, și șutează sub transversală, fără nicio speranţă pentru fostul portar sătmărean, Miron. După doar 4 minute, Boștină pătrunde pe dreapta, îi trimite lui Selagea în centrul careului, aceasta pasează la juniorul Cosmin Bura, care marchează primul lui gol pentru Olimpia. „Galben-albaştrii” intră cu un moral excelent la pauză şi părea că va aduce celor peste 1000 de sătmăreni bucuria unei noi victorii.

Nu ştim ce s-a întâmplat la pauză în vestiarul arădenilor, dar jucătorii „Bătrânei Doamne” au intrat pe teren şi au jucat de parcă viaţa lor depindea de acest meci. Cu un Hlistei în formă excelentă pe banda stângă, un bătrân Botiş (37 de ani) făcut scut în faţa atacurilor sătmărenilor în centrul apărării şi un Curtuiuş neobosit în atac, arădenii au punctat prin Manea în minutul 57 pentru egal. În timp ce galeria reunită Commando Oli şi Sezione Ostile era dominată sonor acasă de cei 40 de suporteri arădeni veniţi la meci, Cădar şi Selagea au două bâlbe în careu. Primul şutează foarte slab din careu, iar al doilea primeşte mingea singur în careu, dar nu ştie ce să facă cu ea. Szekely prevesteşte deznodământul partidei în minutul 73, când zguduie transversala lui Băican. În minutul 84, Curtuiuş  face dubla după un un-doi reuşit cu pe traseul Hlistei – Man, turnând parcă plumb în ghetele sătmărenilor. Finalul meciului îi surprinde pe arădeni trăgând de timp prin toate mijloacele posibile şi pe suporterii sătmăreni părăsind stadionul.

Un comentariu

  1. Nemeth Răspunde

    Echipa? Unde? Si intre blocuri se joaca mai bine :))))))
    Macar altii fac bani si din asta :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.