Ultima actualizare: azi, 10:14

Sport

Olimpia a luat un jucător care în vară dădea probe la Brescia și Cremonese

Toni KanalosSătmărenii au reușit să perfecte încă un transfer în ultima zi din perioada de transferuri din România. Conducerea Olimpiei a obținut semnătura juniorului sătmărean Toni Kanalos, component al lotului naționalei U17. Acesta a semnat un contract valabil pentru o perioadă de doi ani.

Tânărul mijlocaş de etnie romă este un jucător obişnuit al reprezentativei naţionale U 17 a României și a fost crescut de profesorul Dacian Nastai, actualul coordonator al Centrului de Copii și Juniori al clubului Olimpia Satu Mare. În vară, Kanalos a dat probele de joc la două academii prestigioase din Italia: Brescia și Cremonese. A ales însă România, fiind hotărât să calce pe urmele lui Bănel Nicoliță, un jucător de etnie romă care a jucat la Steaua București, FC Nantes, Saint-Etienne, dar și pentru naționala României.

Este considerat unul dintre cei mai talentați jucători la vârsta lui”, a declarat antrenorul său Dacian Nastai, în nenumărate rânduri. Până acum, micuțul mijlocaş sătmărean a marcat două goluri decisive pentru “naţionala mică”, în meciurile cu UngariaU17 şi Silkeborg U18.

Toni Kanalos poate juca mijlocaș stânga sau central și impresionează prin capacitate foarte bună la efort, tehnică foarte bună în regim de viteză și tehnicitate. Este apreciat ca un jucător care face bine și faza de atac, cât şi cea de apărare.

Culoarul pentru ca Toni Kanalos să ajungă să joace constant pentru Olimpia este unul favorabil, din moment ce regulamentul ligii a 2-a obligă toate echipele să aibă pe teren, pe toată durata partidei, doi jucători under 19. Singura problemă este generată de faptul că Olimpia joacă deja cu un mijlocaș central junior titular, Denis Chivari, și el în vizorul naționalei. Doi juniori la mijlocul terenului este o formulă de start prea riscantă, astfel că cel mai probabil Kanaloș va fi testat în bandă stângă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.